Ossenmarkt 2021
Ossenmarkt 2021 Henk Hutten

De Ossenmarkt in Putten komt er weer aan en dit is wat je er kunt verwachten

28 september 2023 om 15:45 Evenementen

PUTTEN De Ossenmarkt is al jaren niet meer weg te denken uit Putten. Vaste prik op de tweede woensdag in oktober staat er een grootse, gezellige jaarmarkt in Putten op het programma. Op woensdag 11 oktober 2023 vindt weer als vanouds de meest gezellige dag van het jaar plaats in Putten. De Ossenmarkt wordt om 10.00 uur officieel geopend door wethouder Sander van Nieuwenhuizen. Tijden van vroeger herleven op deze dag.

Wat is er te doen tijdens de Ossenmarkt?
Bezoek de traditionele najaarsmarkt met onder andere een braderie, een kleedjesmarkt, oude ambachten en kinderboerderij. Het terrein achter het gemeentehuis staat in het teken van de boerderij, waarbij weer mooie grote landbouwwerktuigen te zien zullen zijn. Ook leggen de leerlingen uit groep 7 en 8 van diverse Puttense basisscholen hier hun kleedje neer op de kleedjesmarkt om een zakcentje te verdienen.

Dit jaar ook een nieuwe, leuke primeur op het achterterrein; hier worden in de ochtend twee demonstraties ‘Putters Proaten’ gehouden. De werkgroep evenementencommissie van de Mariahoeve organiseert een demonstratie dorsen op de Ossenmarkt. De rogge is geteeld op de Mariahoeve, geoogst tijdens het onlangs gehouden Oogstfeest, en wordt aangevoerd op een oude boerenwagen. Er wordt gedorst met een dorsmachine. Daarnaast wordt gedorst met dorsstok en dorsvlegel, waarna de rogge wordt geschoond met een wannemolen.

Er worden optredens verzorgd door de Puttense Boerendansers en er zijn diverse oude ambachten te zien. Daarnaast is er in de Kerkstraat, Dorpstraat en Achterstraat een gezellige braderie met kinderboerderij, oude ambachten, optredens van de Kajuitzangers en de Boerdendansers. Inmiddels zijn de ossen ingeruild voor tractoren, doen moderne landbouwmachines het werk van de boerenknechten en zijn oude ambachten nu een bezienswaardigheid, de sfeer van de oude Ossenmarkt is er nog steeds. En daarom is de Putter Ossenmarkt nog altijd een gebeurtenis die duizenden bezoekers niet graag zouden willen missen.

De Ossenmarkt vindt plaats achter het gemeentehuis en De Aker, op het Fontanusplein, Kerkplein en in de Kerkstraat, Dorpsstraat, Molenstraat, Achterstraat en Verlengde Dorpsstraat. De ossenmarkt begint om 08.00 uur met de warenmarkt en eindigt om 14.00 uur. De informatieflyer met het programma is gratis af te halen bij de VVV.


Ossenmarkt 2021 - Henk Hutten

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie