Afbeelding

Vogelvereniging De Putter huldigt jubilarissen en winnaars tijdens opening van vogelshow met 415 vogels

17 november 2023 om 08:30 Evenementen

PUTTEN Tijdens de opening van de vogelshow van vogelvereniging De Putter zijn de jubilarissen en winnaars in het zonnetje gezet. In het openingswoord van voorzitter Gert Ligtermoet werd er stilgestaan bij het eindresultaat van de show, met een totaal van 415 vogels.

Wim Theloosen, districtsvoorzitter van Gelderland, was naar Putten afgereisd om vier jubilarissen te huldigen. Harrie van den Bor, Ben van den Bor en Barend Reijersen zijn vijfentwintig jaar lid, terwijl Bert Simon al veertig jaar is van de vogelvereniging. Zij kregen de insigne van de NBvV opgespeld.

De Putter is blij met het aantal jeugdleden. Dit jaar deden drie jeugdleden, Robin van den Bor, Evy de Ruiter en Anthonie Tiggelaven mee, die samen zestien vogels ingezonden hadden. Zij ontvingen alledrie een oorkonde met daarop een foto van één van hun vogels.

Ook werden de kampioenen bekend gemaakt. Enkeling kampioenen; Evy de Ruiter jeugdkampioen, Anthonie Tiggelaven mooiste open klasse, Robin van den Bor ereprijs jeugd, Wilma Doppenberg kanaries, Ben van den Bor tropen, Eddy Rozendaal Eur. Cultuurvogels, Gerrit van den Bor parkieten en Jan van den Bor duifjes. Stellen kampioenen; Jaap van Beek kanaries, Harrie van den Bor tropen en Aart van de Pol parkieten. Stammen kampioenen; Reint van de Poppe tropen en Gerrit van denBor parkieten.Generaal kampioen en winnaar van het bondskruis van de NBvV, Eddy Rozendaal met een groteputter met 94 punten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie