Afbeelding
Yolanda Voetelink

Komend weekend Winterindoor in het Hippisch Verband in Putten met bijzondere IJslandse paarden

7 december 2023 om 15:05 Evenementen

PUTTEN Midgard Rijvereniging voor IJslandse paarden organiseert 9 december een Winterindoor in het Hippisch Verband in Putten. Midgard is de rijvereniging voor liefhebbers van het IJslandse paard in Midden-Nederland.

Hun doel is om gezamenlijk te genieten van het IJslandse paard. Sportiviteit, ontspanning, gezelligheid en ongedwongenheid staan bij Midgard centraal. Het IJslandse paard is bij uitstek geschikt voor recreatiedoeleinden. Het nuchtere fijne karakter en de extra gangen (tölt en telgang), en dan met name de comfortabele tölt, maken de IJslander uniek.

Op 9 december organiseert Midgard een Winterindoor-wedstrijd. De ochtend wordt ingevuld met gangenproeven en de middag is gevuld met allerlei andere activiteiten. Ook Puttense Ausdauertölt, een bierproef en een vlaggenrace staan op het programma. En voor de allerkleinsten is er tussen de middag een Ukkieproef. 

Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd door het aanbieden van oliebollen, warme chocolademelk en gezellig shoppen in het strodorp. Alles is overdekt (in de binnenhallen) terwijl de paarden in een prikwei buiten op het gras wachten op hun beurt. Maar liefst 75 combinaties zullen starten gedurende de dag.

De Winterindoor van in het Hippisch Verband aan Halvinkhuizerweg 80 in Putten start om 9.00 uur. De dag duurt tot ongeveer 16.30 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie