‘De redding van de wereld is nog maar net begonnen’ - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

‘De redding van de wereld is nog maar net begonnen’

27 sep, 15:15 hartenziel Vlaminckx fotografie Oisterwijk
Jan van Lier.
Jan van Lier.

BARNEVELD ,,Als dit bestaan op aarde de enige werkelijkheid zou zijn, dan zou het een zinloos gedoe zijn’’, zegt Jan van Lier (89). In zijn nieuwste boek ‘Baarmoeder aarde’ zoekt de geboren Barnevelder naar positieve antwoorden op levensvragen. ,,Ik leg niemand iets op. Wat we zien kunnen we met elkaar bespreken en delen.’’

De redactie selecteert, voor u, wekelijks een aantal belangrijke, spraakmakende of opmerkelijke verhalen uit de regio.

Het boek ‘Baarmoeder aarde’ van Jan van Lier heeft als ondertitel ‘Gods Vierdaagse naar zijn Via Gladiola’, een verwijzing naar de vierdaagse (van Nijmegen). 

De wandelaars en toeschouwers kunnen zich herkennen in het beeld dat hij in zijn boek schetst: ‘Het is doorzetten en elkaar helpen. Langs de hele route zijn hulpposten voor wandelaars met blaren of kleine verwondingen. Er wordt veel gezongen. Sommigen houden samen een rustpauze. Anderen nemen een gekneusde tochtgenoot tussen zich in. Ze worden gesteund door toeschouwers langs de weg. Ze krijgen vruchten of een sapje aangereikt. Het gaat om de feestelijk intocht op de..

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.