Volg een gratis textielmobiel workshop in Putten.
Volg een gratis textielmobiel workshop in Putten. Francisco Paramos

Gratis textielmobiel workshop Putten in Theater Stroud: ‘Textielmobiel vertelt levensverhaal van makers in kunstwerk’

16 april 2024 om 17:00 Kunst

PUTTEN Je kunt meedoen met een gratis Textielmobiel workshop in Putten op donderdag 25 april. Tussen 14.00 en 16.00 uur ben je welkom in Stroud. Het Textielmobiel project is een project waarin een stukje van het leven van de makers verwerkt is in een kunstwerk. Het kunstwerk is een mobiel samengesteld uit textiele werkstukken. Daarbij zijn de workshops mobiel en worden georganiseerd in verschillende plaatsen op de Noord Veluwe.

Aan de werkstukken zit een QR-code gekoppeld. Via de link krijg je een stukje van het levensverhaal van de maker te horen. Het kan gaan om iemand uit Elburg die vertelt over een stukje familiegeschiedenis aan de hand van een bijzondere knoop of een vluchteling die een lapje uit een kledingstuk, dat tijdens de vlucht gedragen is, verwerkt. ,,Welke verhalen we horen weten we nog niet. Dat maakt het prikkelend en nodigt je uit om kennis te maken met de ander.”

TEXTIEL KUNSTENAAR

Alle deelnemers gaan in een workshop van twee uur aan de slag onder leiding van Herma de Ruiter, die als zelfstandig textiel kunstenaar over de hele wereld workshops geeft. Herma is bekend vanwege haar modulaire textiel vierkanten/blokken. 

Momenteel geeft ze met veel enthousiasme lessen Textiellab bij Cultuurplein in Heerde en Wapenveld aan een groep vrouwen met gemengde etnische en sociale achtergrond. Als onderdeel van het taalproject ‘Ik TAAL met jou’ worden verschillende kunstdisciplines aan taal verbonden.

De workshops worden georganiseerd in Epe, Heerde, Oldebroek, Hattem, Harderwijk, Ermelo, Elburg, Nunspeet en natuurlijk Putten. Opgeven via info@cultuurpleinnoordveluwe.nl, want er kunnen maximaal twaalf deelnemers meedoen. Materialen gesponsord door WonderFil Specialty Threads en Vlieseline.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie