Afbeelding
Bron: Pixabay

Lezing dichteres Jacqueline van der Waals

8 februari 2022 om 14:21 Kunst

ERMELO Leerhuis Ermelo organiseert op donderdag 17 februari een bijeenkomst over Jacqueline van der Waals met als inleider Alfred Valstar. 

STUDIE Jacqueline Elisabeth van der Waals werd geboren op 26 juni 1868, als dochter van de Nobelprijswinnaar natuurkunde J.D.van der Waals. Na haar HBS-opleiding studeerde ze thuis verder voor de hulpakte onderwijs en de MO-akte geschiedenis. Ze werd lerares geschiedenis. Verder hield ze zich bezig met sport (o.a. tennissen en schaatsen), vertaalde romans en gezangen, schreef poëzie en proza en besprak in damesclubs Ibsen, Kierkegaard, Nietzsche, Tagore en Dante. In 1921 kreeg ze maagkanker, waaraan ze in april 1922 overleed.

THEMA’S Op deze avond is er aandacht voor het leven en de poëzie van Van der Waals. Vier thema’s beheersen haar werk: dood, natuur, gevoelens en God.
Waardoor heeft haar werk de tand des tijds doorstaan? Persoonlijke eenvoud lijkt de sleutel.

De inleider en plaatsgenoot Alfred Valstar (1959) is dichter, zelfverklaard musicoloog, ook zeer vertrouwd met klassieke muziek. Hij verslindt boeken over muziek, maar ook over dichters en singer-songwriters.

Belangstellenden zijn welkom deze avond bij te wonen in het Kerkelijk Centrum, Groeneweg 1 in Ermelo. Het begint om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur. Er wordt geen pauze gehouden.

CORONA Het Leerhuis volgt de coronamaatregelen van het RIVM: het desinfecteren van de handen, het dragen van een mondkapje en het houden van de 1,5 meter afstand. Graag gepast betalen. Er is een bijdrage van 5 euro per persoon, inclusief koffie of thee. 

 
Meer informatie is te vinden op de website: www.leerhuisermelo.nl en aanmelden kan via: aanmelden@leerhuisermelo.nl of bellen naar 06-53192416.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie