Afbeelding
© Tim van Donkersgoed

Puttense houtbewerkers maken monniken bij het Solse Gat

1 oktober 2023 om 19:15 Kunst

PUTTEN De afgelopen maanden zijn langs het fietspad bij het Solse Gat in het Putterbos drie nieuwe kunstwerken verschenen. De monniken zijn gemaakt door bekende Puttense houtbewerkers: André van Beek, Theo Borger en Jan Mastenbroek. 

André en Theo bedachten deze monniken in het kader van de legende van het Solse Gat waarbij een Veluws klooster verzonken zou zijn. Hierdoor was er een diep gat ontstaan.

In april was de start van het project. Daarbij werd het terrein gereinigd en de stammen twee meter diep in de grond geplaatst. Vanwege het broedseizoen mocht er vervolgens een tijdje niet gezaagd worden maar sinds medio juli tot nu zijn de heren regelmatig bezig met het zagen van de monniken. 

Het kunstwerk is bijna gereed maar er moet nog een bank en tafels gezaagd worden. Om de haverklap stoppen nu al fietsers en wandelaars om een foto te maken. “Het is gewoon heel leuk hoe de mensen dit waarderen, daar doen we het ook voor’ zegt André van Beek. ‘Als je staat te zagen is het geweldig hoe de mensen reageren.’

André en Theo hadden al eerder succes in het Putterbos met het project Medusa. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie