De StEK- Galerie
De StEK- Galerie Walda Mees

Nieuwe expositie StEK-galerie Ermelo met Dinand, Huub Venne, Mieke Kok en Jan van Iperen: ‘Waaier van talent, bekend en onbekend’

10 december 2023 om 20:00 Kunst

ERMELO Bij de StEK-galerie wordt vrijdag 15 december om 17.00 uur de nieuwe expositie geopend. Deze keer zijn Dinand, Huub Venne, Mieke Kok en Jan van Iperen de gastexposanten van de StEK-galerie

Een keur aan kunstenaars en hun werk, zowel qua stijl als qua materiaal. Naast schilderijen - in acryl, olie of pen - zijn er werken van (kunst)stof, en beelden in brons en diverse steensoorten.

DINAND

Dinand, geboren in 1950, slaagde cum laude aan de Kunstacademie en begon zijn artistieke carrière in de modewereld, waar hij met een fraaie bruids- en avondcollectie in zijn Hilversumse atelier Couture Dinand furore maakte. Tekenen en schilderen bleven zijn passie en jaren later besloot hij zijn hart te volgen en kunstschilder te worden. Dinand heeft zijn eigen stijl ontwikkeld. Kenners omschrijven het als magisch surrealistisch en het doet denken aan de stijl van Salvador Dali. Hij laat zich inspireren door de natuur, maar ook de actualiteit is terug te vinden in zijn olieverfschilderijen. Hedendaagse werkelijkheid wordt vermengd met fantasie en onmiskenbaar vindt men in zijn werk zijn feilloos talent voor kleur terug. Er worden 3 werken van hem getoond. Dinand is in 2018 overleden.

HUUB VENNE

Huub Venne, geboren in 1946, heeft in zijn jonge jaren veel gereisd en is daarna via een aantal beroepen, zoals acrobaat, danser en schrijver uitgekomen bij tekenen. Huub: ,,Ik beschouw een tekening als geslaagd, als hij de kijker verleidt tot het ontdekken van steeds nieuwe details. Als hij zo, met zijn blik zwervend door de tekening, zijn eigen interpretatie, zijn eigen verhaal daaruit componeert.” Zijn getoonde werk, 8 tekeningen met kleurpotlood op papier, sluit goed aan bij de sfeer die het werk van Dinand oproept.

JAN VAN IPEREN

Jan van Iperen, geboren in 1940 is autodidact en schildert en tekent van kinds af aan. In 1980 heeft hij in Ermelo de schildersclub ‘Impression’ opgericht. Zijn werk is zeer divers, van realistisch tot abstract. Want Van Iperen beheerst vrijwel alle stijlen van schilderen. ,,Alles wat ik leuk vind of zie schilder ik, het maakt me niet uit wat.” Er worden 3 kleine landschapjes van zijn hand getoond.

MIEKE KOK

Mieke Kok, geboren in 1965 en opgeleid als docent handvaardigheid, is gegrepen door het maken van beelden, geïnspireerd door de eerste tekeningen van de jongste kinderen, zogenaamde ‘koppoters’. Een stevige kop op lange ranke poten. ,,Vanuit die eerste vormen wil ik juist bij jonge kinderen de passie voor creativiteit verder stimuleren. Dat doe ik als atelierpedagoog. Iets moois maken met je handen vergroot het zelfvertrouwen.” Er zullen 3 specifieke beelden van haar hand te zien zijn.

Verder zijn diverse kunstenaars van StEK vertegenwoordigd. Naast de werken van een aantal bekenden zullen ook diverse nieuwe ‘Stekkers’ hun werk exposeren. ,,Het wordt weer een boeiende, diverse en prachtige expositie.”

Locatie: StEK-galerie, Stationsstraat 72a Ermelo. Geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie