Henriëtte van Gils
Henriëtte van Gils Foto: Mariska Haaima/www.bijdrie.nl

Gestart in Ermelo: ‘Mijn verhaal in beeld’.

12 februari 2024 om 14:46 Lokaal Deel je nieuws

In januari is Henriëtte van Gils in Ermelo gestart met een coachingspraktijk onder de naam ‘Mijn verhaal in beeld’. In corona-tijd werd haar interesse gewekt voor het levensverhaal. Ze verdiepte zich in dit thema en volgde verschillende opleidingen en Masterclasses. Naast haar werk als vrijwilligerscoördinator in het Willem Holtrop Hospice ontwikkelde Henriëtte een methodiek waarin ze cliënten helpt bij het creëren van overzicht èn inzicht in de eigen levensreis. Omdat er belangstelling bleek voor dit onderwerp, besloot Henriëtte in januari een eigen praktijk te starten onder de naam ‘Mijn verhaal in beeld’. Een langgekoesterde wens kwam hiermee uit!

Voor wie is ‘Mijn verhaal in beeld’ zinvol?

In elk leven gebeurt van alles en meestal is er geen tijd of ruimte om hier uitgebreid bij stil te staan. Als het leven in rustiger vaarwater komt, ontstaat vaak de behoefte om terug te kijken, te reflecteren. Je gaat nadenken over wat het leven je gebracht heeft en wat juist niet. Zo’n periode breekt meestal aan op het moment dat kinderen zijn uitgevlogen, je gestopt bent met werken of als mantelzorgtaken beëindigd zijn. Eindelijk is er tijd om ‘alles op een rijtje’ te zetten en na te denken over ‘hoe nu verder’…  

Wat levert het op?  

Door gericht te luisteren naar de verhalen van een cliënt en hierbij passende vragen  te stellen, ontstaat een nieuwe, frisse blik op het levensverhaal. Gaandeweg wordt een ‘rode draad’ zichtbaar. De eigen levensreis blijkt een bron van kennis en levensmoed en geeft perspectief op een zinvolle invulling van een volgende levensfase.

De werkwijze 

Henriëtte fungeert als gesprekspartner van de cliënt en verkent samen vanuit verschillende invalshoeken het levensverhaal. Met behulp van tekeningen op een flipover krijgt de cliënt het levensverhaal ‘stap voor stap’ letterlijk in beeld. Daarnaast wordt er gewerkt met werkvormen die aansluiten bij de interesse van de client, zoals schrijfopdrachten, creatieve werkvormen, songteksten of gedichten. Elk traject is daarmee ‘op maat’, uniek en persoonlijk. 

Een coachingstraject bestaat uit een compleet pakket van zes gesprekken. Een vervolg is mogelijk om een thema verder uit te werken, maar zeker geen ‘must’. 

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op: www.mijnverhaalinbeeld.nl

Of vraag vrijblijvend de informatieflyer aan via: info@mijnverhaalinbeeld.nl /06 27 898 212 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie