All Times Bigband brengt eerbetoon aan Duke Ellington

20 februari 2024 om 02:07 Lokaal Deel je nieuws

Tribute concert 

In 2024 is het 50 jaar geleden dat bandleider en componist Duke Ellington op 75 jarige leeftijd overleed. De All Times Bigband brengt een eerbetoon aan deze jazz held en aan zangeres Ella Fitzgerald, met wie hij veel samenwerkte, met het concert TRIBUTE TO ELLINGTON & ELLA in theater de Dialoog, op 6 april a.s. Jazz zangeres Deborah Carter kruipt in de huid van Ella Fitzgerald. Dirigent Pieter van den Dolder, voormalig trombonist bij de legendarische Skymasters Bigband, leidt het orkest tijdens dit concert. Het wordt een swingende ode aan twee fantastische jazz helden. Het concert begint om 20:15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.huisvanermelo.nl.

Duke Ellington 

Sir Duke Ellington liet een schitterend aantal jazz standards na die tot op de dag van vandaag gespeeld worden, ook door de All Times Bigband. Ellington’s stijl is zeer herkenbaar, ook door toedoen van zijn vaste mede componist/arrangeur Billy Strayhorn, en inspireerde vele musici tot nieuwe arrangementen van zijn muziek. De All Times Bigband heeft een schitterend programma samengesteld met Ellington songs, gearrangeerd door o.a. Oliver Nelson, Mark Taylor, Mike Tomaro, Dave Wolpe en ook van de hand van de meesters Ellington en Strayhorn zelf. Samen met de soulvolle jazz zangeres Deborah Carter worden ook de mooiste songs die Ella met Ellington speelde gebracht tijdens het concert.

Schoolproject 

Geïnspireerd door de bigband scene in Amerika gaat de All Times Bigband naar de middelbare scholen. In samenwerking met het Groevenbeek College is voor de VMBO onderbouw een speciale  lesbrief ontwikkeld. De leerlingen krijgen les over de bigband als orkest en de muziek van Duke Ellington in het bijzonder. Ook wordt ingegaan op de omstandigheden waaronder Ellington optrad, discriminatie was aan de orde van de dag, iets dat vandaag gelukkig heel anders is. Op 22 maart a.s. geeft de All Times Bigband twee concerten op het Grevenbeek College voor de leerlingen en docenten zodat zij de bigband muziek live kunnen ervaren. Met dit project wil de All Times Bigband de bigband jazz muziek onder de aandacht brengen bij een jong publiek en hoopt zij jongeren te inspireren om een instrument te gaan bespelen om later ook in een bigband te gaan spelen of in elk geval meer bekend te worden met jazz en bigband muziek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie