Hoe ga je terug naar je essentie? Christelijk psycholoog leidt retraite in Harderwijk.
Hoe ga je terug naar je essentie? Christelijk psycholoog leidt retraite in Harderwijk. Sunlit Hand Photography

Hoe ga je terug naar de essentie? Psycholoog leidt retraite in Harderwijk

21 februari 2024 om 17:10 Lokaal Deel je nieuws

HARDERWIJK – Psycholoog Esther Jansen organiseert met haar team van Insight Nederland op vrijdag 12 en zaterdag 13 april een retraite in de Roef in Harderwijk. De dagen starten om 9.30 uur en eindigen om 20.00 uur. Het thema van de retraite is “Terug naar de essentie – ons herinneren wie we werkelijk zijn”. Het één zijn met Christus en Zijn oneindige liefde voor ons staan hierin centraal. De retraite is met name gericht op mensen die andere mensen helpen, zoals hulpverleners, coaches, counselors en pastoraal werkers. Echter ook voor mensen die niet dit soort werk hebben, maar hier wel in geïnteresseerd zijn, kan de retraite voor hun persoonlijk heel waardevol zijn. 

Esther Jansen zegt: “Ik merk dat er een beweging gaande is waarin steeds meer mensen het verlangen krijgen om te doen waarvoor ze gemaakt en geroepen zijn. Mensen willen graag meer ontdekken over wie ze werkelijk zijn, de dingen doen vanuit een innerlijke drijfveer en meer leven vanuit hun eigen passies. Vaak verhinderen echter diepgewortelde patronen ons ervan om meer te weten over wie we werkelijk zijn en daaruit te leven. En hier hebben we allemaal mee te maken.” Tijdens de retraite zal er veel ruimte zijn om hier inzichten in te krijgen en meer tools te ontvangen om terug te gaan naar de essentie. Door zelf het proces bewust te ervaren, kunnen deelnemers de mensen die ze helpen hier weer makkelijker in meenemen. Er zal tijd zijn voor onderwijs, diepgang, aanbidding, verstilling, creativiteit, verwondering en tijd voor God, jezelf en elkaar. 

De principes die in de retraite aan bod komen zijn gebaseerd op de liefdevolle en vriendelijke methode van Insight Focused neuroTherapy. Binnen IFnT worden neurowetenschap, een breed scala van methoden van bewustwording uit de psychologie en christelijke spiritualiteit gecombineerd tot een toegankelijke benadering van psychologische hulp en coaching. Door de IFnT methode worden levens bekrachtigt en getransformeerd.

Meer informatie www.ifnt.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie