Avond voor belangstellend Vrijmetselaars Loge

28 februari 2024 om 15:48 Lokaal Deel je nieuws

Openbare bijeenkomst Loge Flevo Harderwijk op 14 maart 2024

Op donderdag 14 maart om 20:00 uur houdt Loge Flevo in de Roef te Harderwijk een openbare bijeenkomst om nader kennis te maken met de Vrijmetselarij. Normaal gesproken hebben de bijeenkomsten een besloten karakter.

Loge Flevo is de regionale afdeling van de Landelijke Vrijmetselarij Orde met leden uit Harderwijk, Ermelo, Putten, Nunspeet en Zeewolde en maakt onderdeel uit van de landelijke organisatie en komt wekelijks bijeen.

Geen geheimen, maar wel vertrouwelijkheid

De geheimen van de vrijmetselarij zijn mogelijk het meest besproken onderwerp. Hoewel de vrijmetselarij openstaat voor mannen van alle achtergronden en geloofsovertuigingen, wordt er vaak gesuggereerd dat de organisatie geheime rituelen en symbolen heeft die alleen bekend zijn bij ingewijde leden. Deze rituelen en symbolen zijn echter volstrekt niet geheim. 

Er bestaat echter wel de afspraak dat persoonlijke zaken die in de loge besproken worden, niet naar buiten gebracht worden. Dus geen geheimen maar wel een broederschap op basis van volledige vertrouwelijkheid.

Werken aan jezelf.

Een vrijmetselaar werkt aan zichzelf. Het proces van zelfverbetering staat centraal en bedoeld om zichzelf beter te leren kennen. Een belang motto hierbij is “Ken U Zelve”. Iedere vrijmetselaar bepaalt zijn eigen reis, die hij maakt met behulp van de beschikbare gereedschappen en ondersteuning van de broederschap.

Is de Vrijmetselarij iets voor jou?

Misschien ben je nieuwsgierig of hebt vrijblijvend interesse, maar je vraagt je misschien af of de Vrijmetselarij iets voor jou is. Als je nog niet zeker weet, kun je onze zelftest Vrijmetselarij Doe de Zelftest | Kennismaking met de Vrijmetselarij doen om een indicatie te krijgen en een beter begrip van wat de Vrijmetselarij inhoudt.

Neem de Eerste Stap

Het is een misvatting dat iemand uitgenodigd moet worden om vrijmetselaar te worden. Het is juist belangrijk om zelf initiatief te nemen en je eigen keuze te maken. Als je geïnteresseerd bent, nodigen we je uit om zelf deze eerste stap te zetten door contact op te nemen.

Je kunt de bijeenkomst voor belangstellenden bijwonen op 14 maart. Onze secretaris kan je ook meer informatie geven.

Geef u op met behulp van het contactformulier op de website https://www.vrijmetselarij.nl/flevo/ en vermeld dat u graag op 14 maart aanwezig bent en met hoeveel personen u komt. Ook dames zijn van harte welkom.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie