Puttense Wendy van Amerongen oog in oog met wolven tijdens hardlooprondje

28 maart 2024 om 08:32 Lokaal Deel je nieuws

PUTTEN – Een opmerkelijke ontmoeting had plaats vroeg in de ochtend toen Wendy van Amerongen, 45 jaar oud en inwoonster van Putten, tijdens haar hardlooprondje met haar hond, plotseling oog in oog stond met twee wolven. Dit zeldzame voorval gebeurde nabij het kruispunt van de Arnhemse Karweg en de Prinsenweg, dicht bij het lokale losloopgebied.

Van Amerongen beschrijft het moment: “We stonden op nog geen vijftig meter afstand van elkaar. Terwijl één wolf zich snel uit de voeten maakte, bleef de ander ons strak aankijken. Het was een indrukwekkend, maar ook enigszins intimiderend moment.” Ondanks het onverwachte gezelschap wist Wendy haar kalmte te bewaren, een vaardigheid die ze in de loop der jaren heeft ontwikkeld. “Het was een prachtig avontuur. Gelukkig heb ik tijdens mijn reizen en noodhulpverlening in landen als Zuid-Sudan en Irak veel geleerd, vooral het belang van kalm blijven. Hierdoor kon ik ook in deze situatie de rust bewaren. Maar zo’n wolf, vooral omdat ze met z’n tweeën waren, is best intimiderend.”

De situatie werd gespannener toen de wolf besloot haar en haar hond te volgen. Met behoud van haar kalmte probeerde Wendy de aandacht van de wolf af te leiden en hem op een veilige afstand te houden. Uiteindelijk, na nog enkele momenten van achtervolging en stilstaan, lukte het haar om zonder incidenten weg te komen. “Het was cruciaal om kalm te blijven en geen angst of agressie te tonen,” zegt Van Amerongen.

Van Amerongen benadrukt het belang van voorzichtigheid voor andere hondenbezitters in de omgeving: “Ik raad ten zeerste aan om honden tijdelijk aan te lijnen, zelfs in de losloopgebieden, vooral als ze een jachtinstinct hebben. Je weet nooit hoe dichtbij de wolven kunnen komen.”

De confrontatie met wolven in Putten werpt licht op de noodzaak van bewustzijn en voorbereiding in gebieden waar wilde dieren aanwezig zijn. Van Amerongen’s ervaring toont aan hoe belangrijk het is om kalm te blijven in onverwachte situaties en hoe dit kan bijdragen aan een veilige afloop.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie