Museumboerderij Mariahoeve
Museumboerderij Mariahoeve R. van Stormbroek

Open monumentendag Museumboerderij Mariahoeve

3 september 2018 om 10:12 lokaal Deel je nieuws

Zaterdag 8 september is de landelijke Open Monumenten Dag. Tussen 10.00u en 16.00u kunt u gratis een kijkje komen nemen in Museumboerderij Mariahoeve. Een typisch veluwse boederij uit begin 1900 waarbij de gezinsbedrijven leefden van een paar hectare bouwland voor het verbouwen van graan, aardappelen en voederbieten, koeien, varkens, kippen en een paard. Verder een grote moestuin en een kleine boomgaard. Door mechanisatie, schaalvergroting en specialisatie verdween dit type boerderij in het laatste kwart van de vorige eeuw even snel als het destijds verschenen was. Wat de Mariahoeve uniek maakt is dat ‘alles’ er nog is, zoals haar laatste bewoonster, Maria het heeft nagelaten.

Museumboerderij Mariahoeve heeft de monumentstatus en is sinds 2007 te bezoeken voor geïnteresseerden. Ervaren gidsen nemen u mee op een tijdreis door de verschillende woon- en leefruimtes en u waant zich 75 jaar terug in de tijd. 

Omdat Museumboerderij Mariahoeve geen wisselende expositie(s) kent en de collectestukken niet zijn vastgelegd kan doorgaans er geen gebruik gemaakt worden van de Museumjaarkaart. Door de boerderij gratis open te stellen hoopt men nog meer geïnteresseerden de prachtige boerderij te kunnen laten zien en enthousiast te maken hoe de Mariahoeve op unieke wijze in stand gehouden werd en heden ten dagen nog steeds in stand gehouden wordt. 

Wanneer: Zaterdag 8 september
Tijd:         10.00u-16.00u
Entree:     gratis
Adres:      Kiefveldersteeg 11, Putten
 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie