Tot aan de Mariahoeve wordt een stukje fietspad aangelegd langs de Kiefvelderweg.
Tot aan de Mariahoeve wordt een stukje fietspad aangelegd langs de Kiefvelderweg. Wijnand Kooijmans

Aanpak route tussen Putten Ermelo

9 november 2018 om 07:30 lokaal

PUTTEN Het noordelijk deel van de Waterweg en de Kiefveldersteeg worden gereconstrueerd. Daarnaast worden verkeersmaatregelen genomen op de Vanenburgerallee, wordt de T-splitsing van de Waterweg met de Arlersteeg opnieuw ingericht en wordt gestreefd doorgaand vrachtverkeer te ontmoedigen van dit deel van de Steenenkamer gebruik te maken.

Wijnand Kooijmans

De Waterweg, Kiefveldersteeg en de Vanenburgerallee worden veelvuldig gebruikt door sluipverkeer dat van en naar Ermelo gebruik maakt van deze wegen naar de afslag Nulde van rijksweg A28. Met de te nemen maatregelen wil het college van burgemeester en wethouders van Putten de verkeersveiligheid en leefbaarheid in het gebied centraal stellen.

De Waterweg-Noord en de Kiefveldersteeg zijn versleten en aan het eind van de technische levensduur. Extra onderhoud is de afgelopen jaren steeds vaker noodzakelijk gebleken. Dat maakt, zo zegt het college, dat het hoog tijd is de wegen geschikt te maken voor het verkeer dat hier dagelijks gebruik van maakt. Bij te nemen maatregelen wordt vooral gekeken naar de verkeersveiligheid, zeker op plekken waar fietsers gebruik maken van de rijbaan. Ook worden maatregelen genomen op de kruisingen en weggedeeltes om de snelheid van het verkeer te verlagen en daarmee de veiligheid te vergroten. De maatregelen moeten er ook toe leiden dat vooral minder vrachtverkeer van deze route gebruik gaat maken.

Verwacht wordt dat in 2020, afhankelijk van de aankoop van gronden, een start kan worden gemaakt met uitvoering van de plannen. Hierover vindt nog overleg plaats met Ermelo om te voorkomen dat er gelijktijdig werk plaats vindt in het buitengebied van Ermelo en het gebied daarmee voor langere tijd op slot gaat.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie