Afbeelding
Jong Putten

KidsCoaches gaan JongPutten een jaar lang helpen

14 december 2018 om 13:59 lokaal

PUTTEN JongPutten wordt dit jaar alweer voor het vierde jaar geholpen door KidsCoaches. Maar liefst veertien kinderen willen JongPutten een heel jaar helpen met het bedenken en organiseren van sportactiviteiten in de gemeente Putten.

Kinderen van alle basisscholen uit groep 6, 7 en 8 konden zich hiervoor de afgelopen maand opgeven. De KidsCoaches van dit jaar zijn: Sara van der Poel, Nienke Wassink, Kay de Rijk, Femke van Esch, Jasper van Velsen, Marije Bok, Romee van Grootveld, Lars de Vries, Laura Meernik, Naomi Cozijnsen, Leonie van de Beek, Dennis van Ee, Sky Mastenbroek en Kim van den Berg.

ACTIVITEITEN De eerste vergadering heeft eind oktober plaatsgevonden onder leiding van Danielle Achterstraat, Rody van de Vliert en Babet van Hamersveld van JongPutten. ,,In deze vergadering hebben alle KidsCoaches elkaar door middel van spelletjes beter leren kennen, maar ook besproken wat het inhoudt om een KidsCoach te zijn," vertelt Daniëlle. De kinderen hebben allerlei activiteiten bedacht die ze graag zouden willen organiseren. ,,Wat een creativiteit heeft dit team. Het is een enorm gezellige, maar ook gedreven groep," aldus Daniëlle.

ONDERZOEK Om erachter te komen wat de kinderen in gemeente Putten een leuke activiteit vinden, doen de KidsCoaches dit jaar iets anders. ,,Ze gaan met behulp van enquêtes onderzoeken welke activiteit het meest populair is bij de doelgroep zelf. Kinderen maken zelf promotiemateriaal voor op school, leggen de activiteiten uit aan de deelnemers van de enquête en dragen dus ook zelf de verantwoordelijkheid," vertelt Daniëlle.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie