Werk van Loes Verbrugge dat ook te zien is tijdens de nieuwe expositie van de Kunstkelder.
Werk van Loes Verbrugge dat ook te zien is tijdens de nieuwe expositie van de Kunstkelder. Loes Verbrugge.

Nieuwe expositie Kunstkelder

27 januari 2019 om 08:32 lokaal

PUTTEN Diverse kunstenaars werken mee aan de nieuwe expositie van de Kunstkelder.

Maranke Pater

De Kunstkelder is vanwege de verbouwing van het stadhuis tijdelijk overgeheveld naar School Veenhuizerveld. Atty Heijting, coördinator: ,,We zitten tijdelijk in een andere ruimte. De verhuizing viel ons mee. Bezoekers zijn ook erg enthousiast over onze tijdelijke locatie, één van hen vond het zo mooi dat er nu daglicht op het werk van de kunstenaars scheen. De school beschikt over grote ramen.”

Alle vitrines van de Kunstkelder zijn naar de tijdelijke locatie vervoerd. De organisatie van de Kunstkelder heeft de beschikking over twee grote lokalen. ,,Het is een gemeentelijk pand en er zijn ook andere kunstenaars die al een poosje een ruimte huren van de gemeente in de oude school. Als zij aanwezig zijn en de deuren zijn open dan kunnen bezoekers een kijkje nemen in hun atelier. In de gang hangen ook kunstwerken van kunstenaars die een ruimte hebben gehuurd.”

KUNSTENAARS De nieuwe expositie, die van 1 februari tot en met 2 maart duurt, draait om de kunstenaars Guus Kuit, Ed Gerritsen en Loes Verbruggen. ,,Guus Kuit is een beeldend kunstenaar die onder andere docent tekenen, handvaardigheid en kunstgeschiedenis is geweest. Hij heeft een eigen galerie in Harskamp waar hij ook een kaboutervoorleesbos heeft gebouwd. Hij verkoopt hier ook tweedehands boeken en curiosa. Gemiddeld houdt hij zo’n drie thema-exposities per jaar.”

Ed Gerritsen maakt schilderijen met tal van onderwerpen in uiteenlopende richtingen van figuratief, abstract, impressief tot expressief. ,,Het ‘idee’ is zijn uitgangspunt en voor de uitvoering mag elke stijl gebruikt worden. Ed werkt bewust met verschillende stijlen maar steeds wel herkenbaar als de zijne.” Inmiddels maakt hij vooral geometrisch abstracte schilderijen. ,,Hij geeft het begrip ruimte betekenis door op het eerste gezicht eenvoudige composities te maken van duidelijke vormen in acryl of olie op linnen.”

GLAS Loes Verbrugge komt uit Hoofddorp en werkt als beeldend kunstenaar met glasfusing objecten en schilderijen. ,,Haar glaswerk verwijst naar het waterrijke heden en verleden van Nederland. Zo kunnen bezoekers van de Kunstkelder glasobjecten van boten en vissen en andere maritieme dingen bekijken. Maar ook het epos van Odysseus blijft terug komen in haar werk.”

De tentoonstelling wordt op vrijdag 1 februari om 20.00 uur geopend. De kunstenaars zullen zelf een korte toelichting geven op hun werk. Tevens zal Guus Kuit een demonstratie geven met een kleine etspers.

Tijdelijke locatie: School Veenhuizerveld, Veenhuizerveldweg 30, 3881 RG Putten. Openingstijden: dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.00 - 16.30 uur; woensdag en zaterdag van 10.00 - 12.30 uur.

Meer op www.kunstinputten.nl.

Maranke Pater
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie