Afbeelding
Archief BDUmedia

Bouwplan van 26 appartementen aan Achterstraat en Molenstraat

7 juli 2019 om 07:09 lokaal

PUTTEN De panden Achterstraat 8-12 met de hoek van de Molenstraat 17-21 worden herontwikkeld. In totaal komt er een complex met 26 appartementen waarvan er acht bestaand zijn.

Wijnand Kooijmans

Aan de Molenstraat komen op de begane grond twee appartementen met handhaving van de bestaande functies detailhandel en horeca aan de Achterstraat. Op de eerste verdieping zijn zeven appartementen gepland, op de tweede tien en op de derde verdieping nog eens zeven appartementen. De oppervlakte varieert van tussen de 34 en 74 vierkante meter.

Het gaat om achttien goedkope en acht middeldure appartementen. De bouw van de woningen is in overeenstemming met de uitgangspunten van het bestemmingsplan Putten Centrum. Inbreiding binnen de bestaande kern heeft voorrang op bouwen op een nieuwe locatie in het buitengebied. Het college van burgemeester en wethouders vindt ook dat wonen in het centrumgebied bijdraagt aan de leefbaarheid en de sociale veiligheid.

PARKEERPLAATSEN Er is veel vraag naar appartementen in de koop-, maar vooral ook in de huursector. Het plan is al opgenomen in het gemeentelijk woningbouwprogramma. Op het terrein worden veertien parkeerplaatsen aangelegd. Berekend is dat er een tekort is aan zes parkeerplaatsen. Gekeken is of deze kunnen worden aangelegd op grond van de gemeente.

Hiervoor worden mogelijkheden gezien op het aangrenzende terrein van de voormalige garage Van Rossem dat nu tijdelijk is ingericht voor parkeren. Vanuit ruimtelijk oogpunt vindt het college het aanvaardbaar hier zes definitieve parkeerplaatsen te realiseren. Dit op kosten van de aanvrager. Een dergelijke constructie wordt al toegepast op de plek van het oude postkantoor waar het gaat om vier parkeerplaatsen.

Om een directe link tussen de woningbouw en de realisatie van parkeerplaatsen te borgen kent de gemeente geen parkeerfonds waarmee de verplichting tot het realiseren van voldoende parkeerplaatsen wordt overgedragen van de initiatiefnemer naar de gemeente. Het college geeft aan dat er ook geen plannen zijn binnen afzienbare termijn een grote parkeerplaats te ontwikkelen.

Een parkeerfonds wordt alleen als interessant gezien wanneer er grootschalige ontwikkelingen zijn waarbij de gemeente een parkeerterrein of parkeergarage realiseert. In de nu gevonden oplossing blijven de zes parkeerplaatsen wel de openbare functie behouden. Ook blijft de ondergrond eigendom van de gemeente. De aanvrager moet 42.000 euro betalen voor de aanleg van de parkeerplaatsen.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie