Afbeelding
www.pixabay.com

Aanleg fietspad Zeedijk kost flink minder

25 juli 2019 om 15:17 lokaal

PUTTEN Schragen Infra start eind augustus met de aanleg van een betonnen fietspad op het Puttense deel van de Zeedijk. Het college van burgemeester en wethouders heeft hiervoor het benodigde krediet van 423.000 euro beschikbaar gesteld. Dat is een meevaller van veertienduizend euro.

Wijnand Kooijmans

De werkzaamheden zijn afgestemd met het Waterschap Vallei & Veluwe, de gemeente Nijkerk en de plaatselijke natuurorganisaties. De aanbesteding van de werkzaamheden is in een aanbestedingsprocedure met Nijkerk uitgevoerd. Schragen was de laagste inschrijver. De werkzaamheden aan het Nijkerkse deel zijn inmiddels afgerond.

Na een langdurige procedure heeft de provincie Gelderland 3 juli van dit jaar de vergunning Wet natuurbescherming verleend. Dat maakt het mogelijk de werkzaamheden tussen de Berencamperweg in Nijkerk en Strand Nulde uit te voeren.

De werkzaamheden moeten uiterlijk 15 oktober van dit jaar zijn afgerond. Het fietspad wordt uitgevoerd in natuurvriendelijk beton. Wethouder Roelof Koekkoek is opgetogen dat het werk nu uiteindelijk mag worden uitgevoerd. ,,Het fietspad maakt onderdeel uit van het fietsnetwerk rondom het Veluwemeer en wordt intensief gebruikt. Straks is het vernieuwde fietspad veiliger en comfortabeler. Zowel voor recreatieve als sportieve fietsers." 

Het fietspad vormt onder meer de verbinding tussen Putten en het stoomgemaal in Nijkerk en verder naar Bunschoten-Spakenburg. Het overleg met de natuurorganisaties maakt dat zij hun oorspronkelijke bedenkingen hebben laten varen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie