Henny A.J. Kreeft
Henny A.J. Kreeft Henny A.J. Kreeft

Op-straat-gezet-te-worden dreiging

lokaal Deel je nieuws

Het moet toch niet echt gekker worden, maar laatst was een artikel in De Stentor te lezen over het feit dat een bejaard echtpaar, bijna 80-jaar, op straat gezet kan gaan worden. Nu heb ik al heel wat meegemaakt, maar dit slaat alles. In de Corona-tijd moeten mensen verplicht in quarantaine mocht men symptomen hebben van de ziekte veroorzaakt door SARS-CoV-2 virus en nu zouden er mensen uit hun woning gezet worden. Dit is nog maar nauwelijks meer te bevatten. 

 

Het echtpaar schijnt al sinds 2013 op het bungalowpark in Putten te wonen en vijf jaar (5!) later kwam de gemeente er al achter dat de mensen daar woonden. Ja en als de gemeente eenmaal wakker is, dan is het leed niet te overzien en werd het bejaarde echtpaar aangeschreven. Tot overmaat van ramp blijken de beide mensen medische problemen te hebben - mevrouw kan amper lopen en meneer is doof - en dan gaat de gemeente zulke dingen doen.  

 

Deze mensen hebben hulp nodig van de gemeente, zorggerelateerde hulp, en als de gemeente ook even verder nadenkt, zouden deze mensen een plaats moeten krijgen in een bejaardenhuis of verpleeghuis en wel met onmiddellijke ingang. 

Het is al knap dat deze mensen daar zolang zelfstandig hebben gewoond, maar er komt een moment in het leven dat zorg en hulp erg belangrijk geworden is. 

Het hele verhaal is een beetje vreemd te noemen, daar ook de bestuursrechter gevraagd heeft over een andere oplossing dan op straat zetten met een dwangsom, echter de gemeente heeft op dit moment nog even geen medewerking getoond. Maar verder is het ook een vreemd dossier te noemen, daar de gemeente ook niets over de medische toestand van de beide oudere mensen in het dossier heeft laten zetten. 

 

Vraag is nu natuurlijk of de gemeente de medische kant van het dossier wel heeft onderzocht of dit ‘gewoon is vergeten’. Het lijkt er sterk op dat de gemeente van mening is dat de familie zelf maar andere woonruimte moet zoeken. Dit is best wel misschien een regel in de gemeente, maar zou de gemeente in dit dossier niet het voortouw kunnen nemen en zeggen dat de gemeente zelf actief naar woonruimte gaat zoeken?  Het probleem zal opgelost worden, echtpaar mogelijk gelukkig - maar in ieder geval in de buurt van zorg en hulp - en gemeente tevreden. 

 

In Zeewolde heeft het CDA een motie in voorbereiding om minima vanuit de gemeente te voorzien van gratis mondkapjes, misschien moeten de politiek in Putten zich sterk maken voor de oudere mensen van dit dossier.  

 

advertentie
advertentie
Afbeelding
BMW-eigenaren opnieuw de dupe van leegroven auto 11 aug, 08:45
Afbeelding
Brand in woning Schoolstraat 10 aug, 07:42
Afbeelding
Binnen bij het Noord-Veluws Museum: Nunspeet als kunstenaarsdorp Uitjes in de regio 9 aug, 15:11
Afbeelding
Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen 9 aug, 10:00
Afbeelding
Grote meningsverschillen tussen voor- en tegenstanders wolf 8 aug, 15:37
Afbeelding
Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven 8 aug, 11:02
Afbeelding
Wasdroger in brand op bovenverdieping restaurant 6 aug, 19:32