Het Frank Bridge Kwartet
Het Frank Bridge Kwartet Publiciteit Frank Bridge Kwartet

Frank Bridge Kwartet schittert in Randmeerconcert Zeewolde

4 maart 2022 om 13:21 Lokaal Deel je nieuws

Op zondagmiddag 13 maart treedt het Frank Bridge Kwartet op in De Verbeelding in Zeewolde met strijkkwartetten van Gustave Mahler en Frank Bridge, de favoriete componist van het ensemble. In dit programma spelen de musici, Jacob Plooij (viool), Örzse Adam (altviool), Florien Hamer (cello) en Hans van Beelen (piano) wonderschone muziek uit eind 19e,  begin 20ste eeuw. Alle vier hebben ze een zeer diverse en kleurrijke muzikale achtergrond en spelen op het hoogste niveau in de bekende grote concertzalen.

Gustave Mahler schreef dit sprankelende en doordachte strijkkwartet toen hij 16 jaar oud was. Een onvoorstelbare prestatie.

De Engelse Frank Bridge werd geïnspireerd door romantische componisten als Brahms, Tsjaikovski, Fauré en Franck. Dat is goed te horen in zijn bijzonder mooie pianokwartetten. De originele klanken vol verbeeldingskracht voeren je als vanzelf mee naar prachtige muzikale vergezichten.

Datum, tijdstip en plaats: zondagmiddag 13 maart. Aanvang 14:00 uur in de Verbeelding,

De Verbeelding 25, 3892 HZ Zeewolde. Gratis koffie of thee in de pauze.

Reserveren is niet nodig. Losse kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa (contant betalen) en via de Ticketunie: https://secure.ticketunie.com/wid.../299/43/OrderActvity/661.

Informatie over reserveren, inhoud en organisatie van het concert is te vinden op www.randmeerconcerten.nl.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie