Gijsje op weg naar de volgende carambole
Gijsje op weg naar de volgende carambole Foto van Geert Hoogerduijn

Als er één schaap over de dam is……..

3 maart 2023 om 14:29 Lokaal Deel je nieuws

Biljartvereniging 2 Brothers biedt vrouwen uit Putten de gelegenheid om kennis te komen maken met biljarten en met de club. Dat kan op woensdag 15 maart, 22 maart en 29 maart van 13 tot 16 uur in de speelzaal van de biljartclub. Die is gevestigd in de oude kantine van SDC aan de Roosendaalseweg 111a te Putten. Dames zijn van harte welkom om te komen biljarten. Wij zorgen voor begeleiding.

Samen spelen van mannen en vrouwen is één van de leuke aspecten aan biljarten. Recreatief maar ook in competitieverband. Helaas biljarten er veel minder vrouwen dan mannen. Laten we zeggen dat dit waarschijnlijk een erfenis uit het verleden is. Biljarten was een cafésport maar is al vele jaren geëvolueerd tot verenigingssport. Niet of nauwelijks meer in cafés maar in clubgebouwen.

BV 2 Brothers heeft 70 leden   en 2 daarvan zijn vrouw. Gijsje (72) biljart al vele jaren. “Voor mij is biljarten een gezelligheidssport, een middagje uit. Ik geniet van de mensen om me heen. Zij speelt overdag in een team van 3 personen in de KNBB dag-competitie. Met 2 mannen samen dus, en ze speelt vaak ook tegen mannen als tegenstanders. “Het leuke daaraan is dat mannen niet zo goed tegen hun verlies kunnen. Als ik van hen win, heb ik lol”. Een ander prettig aspect van biljarten is dat iedereen op zijn/haar eigen niveau speelt. Het niveau waarop je speelt bepaalt het aantal punten (caramboles) dat je moet maken om een potje biljarten te winnen. Een veel betere tegenstander moet dus meer punten maken. Als jij als mindere speler dus eerder jouw aantal punten hebt gemaakt, dan win jij de wedstrijd.

Bij de club staat gezelligheid en elkaar ontmoeten voorop. “BV 2 Brothers is een hele gezellige, open club. Ik voel vanaf het begin een warm welkom. Iedereen is bereid je te helpen”, zegt Gijsje.  Alle leden kunnen de hele dag terecht voor het biljarten. Ze krijgen een sleutel van het sportpark en de speelzaal en alles daar is zelfbediening. De hele dag door zijn er leden aan het biljarten. Voor velen is het een (dagelijkse) dagbesteding. Biljarten en elkaar ontmoeten. Bakje koffie erbij. Er staan 5 biljarttafels klaar om op gespeeld te worden. Alles op en top geregeld.  

Gijsje zou het leuk vinden als er meer vrouwen komen biljarten. Gelukkig is er onlangs een tweede dame lid geworden. En we hopen dat het spreekwoord van het ene schaap en de dam ook voor onze biljartclub geldt.

Van harte welkom dus en de koffie staat klaar.

Aanmelden (graag) kan telefonisch 06-29605040 (Geert Hoogerduijn / vz) en/of  via de website van Actief Putten www.actiefputten.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie