Putten podium voor alles rond boerencultuur

24 juli 2018 om 07:23 lokaal

PUTTEN Het centrum van Putten moet zaterdag 28 juli van 11.00 tot 17.00 uur één groot podium worden voor alles wat een raakvlak heeft met het leven op de boerderij en de boerencultuur.

Wie altijd al benieuwd is geweest hoe lang koeien slapen, kan alles eren over de boerderij tijdens BOERin. Ook kunnen bezoekers zelf aan de slag en ervaren hoe het is om een geit te melken bij de Vrolijke Geit en een
lekker geitenijsje proeven. Het proces van pieper tot patat beleven is mogelijk, evenals een uitdaging aan gaan zoals het pieperschieten en de bullseye raken. Meedansen kan met de Puttense Boerendansers, genieten van demonstraties en mee rijden met paard Bartje en Imke (menner Dierenkliniek Achterstraat). 

Na alle inspanning zijn gratis zuivelproducten en andere lekkernijen te proeven bij de diverse standjes. Spelletjes zijn er ook; de Puttense dialectquiz of de juiste graansoorten raden. Er zijn oude ambachten en klederdracht te zien. Een kijkje nemen kan in kunstcaravan 'De Boeren Liefde' of genieten van de fototentoonstelling en aquarellen in het boeren thema. Boerenactiviteiten zijn er ook op het kinderplein bij Kindcentrum on the Move en er is een tractorrace voor de allerkleinsten.
Op het Pluk en Proefplein is er een moestuin aanwezig van kwekerij Petersen waarbij Groei en Bloei informeert over het (moes)tuinieren en bezoekers de handen uit de mouwen kunnen steken tijdens een miniworkshop bloemschikken. BOERin wordt georganiseerd door VVV Putten in opdracht van Winkelcentrum Putten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie