Afbeelding
E. Bakker

Oogstfeest op de Mariahoeve

31 juli 2018 om 13:34 lokaal

PUTTEN Wat ooit begon als een klein oogstfeest op het terrein van verschillende boeren is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement. Oude tijden herleven aanstaande zaterdag op Museumboerderij Mariahoeve.

Tijdens het oogstfeest is er van alles te doen voor jong en oud. Workshops maaien met de zeis en met de zicht, ouderwets oogsten en vele andere demonstraties. Oude ambachten, klederdrachten en diverse kraampjes zullen het terrein van de Mariahoeve doen bevolken. Het uitoefenen van de oude ambachten, het oogsten van de rogge op de traditionele manier, en de optredens van de Puttense Boerendansers mogen uiteraard ook niet ontbreken op deze dag. Elk kwartier vindt er een rondleiding plaats door het museum onder leiding van een gids. 

MELKMOES EN BOERENJONGENS In het bakhuus bij de boerderij wordt brood gebakken in de houtgestookte oven. Er is melkmoes volgens oud Veluws recept te koop, evenals zelf gemaakte boerenjongens, boerenmeiden en framboosjes op brandewijn. Er is wat lekkers bij de koffie en als lunch zijn broodjes hamburger en friet te koop.

OUDE TRACTOREN Op het terrein van de Museumboerderij zijn zaterdag ook diverse oude tractoren te bezichtigen en te horen en bij de vele marktkramen is een diversiteit aan producten te koop.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie