Team 2: Dat kan toch niet?
Team 2: Dat kan toch niet? G.V. Orion Putten

Unieke teamprestatie heren G.V. Orion Putten

19 november 2023 om 23:19 Lokaal Deel je nieuws

Op woensdagavond heeft G.V. Orion Putten sinds enkele jaren een gezellige groep turn(st)ers van 18+. Elke woensdag samen een uurtje sporten en daarna de training afsluiten met een borrel. Een groep die bestaat uit (ex) wedstrijdsporters, maar ook recreanten, die het plezier in de sport voorop hebben staan. Toch begon het de afgelopen weken bij de heren te kriebelen: zouden ze toch niet nog één keer deelnemen als vriendenteam aan een landelijke wedstrijd?

En zo geschiedde: er werden maar liefst twee teams van ieder vijf turners samengesteld. En dat deelnemen belangrijker is dan winnen bleek wel aan de teamindeling: een mooie mix van wedstrijdturners, ex wedstrijdturners en recreanten. Elk team stelde per toestel 3 turners op, waarbij de beste twee resultaten zouden tellen voor het teamresultaat. Er werd hard getraind en afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover: de eerste plaatsingswedstrijd op de landelijke wedstrijd niveau 4 in Waalwijk.

In alle vroegte was het de beurt aan team 2: Dat kan toch niet? Het team bestaat uit: Barend Stoffer, Jarno van Marrum, Mark van Lagen, Matthijs Pranger en Rik van den Heuvel. Mark (privéomstandigheden) en Matthijs (blessure) konden helaas niet deelnemen, waardoor de overige turners genoodzaakt waren om op alle toestellen uit te komen. Dat was even schakelen woensdag bij de laatste training, maar wat hebben ze het goed gedaan! Met zeer stabiele oefeningen van Barend, aangevuld met een mooie mix van scores van Jarno en Rik werd een mooi puntentotaal van 122.100 punten behaald. Zij eindigden op een goede 5e plek.

Team 1: Ik dacht dat dat kon, moest later in de middag aantreden. Dit team bestaat uit Nino Maarseveen, Rik-Jan Eshuis, Christiaan Bouw, Jaap Stoffer en Arno Termaat. Voor deze heren begon hun wedstrijd op het onderdeel vloer (2e), waar ze sterk begonnen. Hierdoor stonden ze na de eerste omloop zelfs even aan de leiding. Op voltige lieten ze echter wat punten liggen, waardoor ze terugzakten naar de middenmoot van het veld. Op ringen en sprong werden de verschillen met de overige teams klein gehouden, maar op brug werden toch weer wat punten verspeeld. Tijd voor een teamoverleg: wat te doen op het laatste onderdeel rekstok? Er werd gekozen om op save te spelen: twee makkelijkere oefeningen, nagenoeg perfect uitvoeren. En dat lukte! Een heel goede keuze, want met een miniem verschil van 0,25 punt werd een bronzen medaille in de wacht gesleept! Wat een unieke teamprestatie!

We kijken terug op een perfect verlopen eerste wedstrijd en gaan de komende weken hard doortrainen, om zo opnieuw optimaal te kunnen presteren op de tweede plaatsingswedstrijd van 9 december in Weert.  

Jaap Stoffer
Nino Maarseveen
Arno Termaat
Christiaan Bouw
Team 1: Ik dacht dat dat kon
Team 1: Ik dacht dat dat kon
Team 1: Ik dacht dat dat kon
Team 1: Ik dacht dat dat kon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie