Cadeautje

27 november 2023 om 15:55 Lokaal Deel je nieuws

Cadeautje

Oh wat regende het de zaterdag dat Sinterklaas in Putten aankwam. Het Fontanusplein was inmiddels zo goed als verlaten, de fontein stond uit, het warme licht uit de restaurants lokte, maar mijn zoon was vastbesloten de Sint nog te zien, en diep van binnen denk ik, door hem gezien te worden. 

Mijn hele clubje liep hand in hand vooruit, de wind kreeg mijn shawl te pakken, ik draaide me er als een schaap tegen in en probeerde mijn rits dicht te krijgen. Onhandig gleden mijn natte vingers langs het metaal. Het lukte niet. In de regenschaduw van de muur stond een groepje jonge mensen mij meewarig te bekijken. “Ik krijg m niet dicht” riep ik, omdat ook in licht gênante situaties de waarheid goed genoeg is.

“Zal ik u even helpen?” Een meisje stapte uit de kleine kring. U denkt misschien dat ze een grapje maakte, of me uitlachte, maar dat deed ze niet. Als een geduldige kleuterjuf bood ze haar hulp aan. Mijn jas ging dicht. “Wat lief van jou, dank je” zei ik. Ik stelde me voor, en zij ook. En daarna gingen we samen op de foto. Ik zette mijn ene been voor de andere, zij niet. Poseren is millennial legde mijn millenial dochter uit, Gen z staat wijdbeens. Ik ben gen x, en weet dat soort dingen niet.

“Wie was dat?” vroeg mijn clubje zich af. “Dat” zei ik “ is mijn nieuwe vriendin Daan.” “Doei Nien!” zwaaide Daan me na. 

We zagen Sint, hij zag ons, en de rest van de dag aten we pepernoten, dronken chocolademelk en de regen kon ons niks schelen omdat het binnen zo extra gezellig was. Ik hoop dat ik Daan nog eens tegen kom, en dat ik haar dan herken, want ik had mijn bril niet op. En Daan, als je dit leest: Als jij ooit iets nodig hebt, wat dan ook, deze krant heeft mijn nummer. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie