Ariette van Kempen won de titel in 2015.
Ariette van Kempen won de titel in 2015. BDUmedia

Terugblik: deze Puttenaren wonnen al eens de titel Puttenaar van het Jaar

1 december 2020 om 10:40 Maatschappelijk

PUTTEN De afgelopen weken zijn er regelmatig oproepen verschenen om te polsen wie in aanmerking zou moeten komen voor de titel Puttenaar van het Jaar 2020. Hier zijn behoorlijk wat reacties op gekomen. Deze week presenteren we de lijst met genomineerden. Het stemmen kan beginnen.

Eerst blikken we nog een keer terug op de Puttenaren die de titel al eens hebben gewonnen. 

Gert van Dompseler en Pieter Dekker namen eind 2010 de titel Puttenaar van het Jaar in ontvangst. Van Dompseler en Dekker zetten zich al enkele jaren in om de persoonlijke bezittingen, van de Puttense mannen die in oktober 1944 zijn weggevoerd, bij hun families terug te brengen. Dat jaar hebben de heren naast hun speurtocht naar deze bezittingen het boek ‘Dossier NN’ van Don Bamberg opnieuw uitgegeven.

In 2011 werden Teus en Wilma van den Broek ‘overvallen’ op een vrijdagavond eind december. Zij kregen te horen dat zij zich Puttenaar van het Jaar mochten noemen. Wilma en Teus zetten zich toen al eenentwintig jaar in voor het Truckfestijn in Putten. Het Truckfestijn is een jaarlijkse vrachtwagentoertocht waarbij mensen met een beperking mee mogen rijden met vrachtwagens. Jaarlijks rijden de vrachtwagens luid toeterend door de straten van Putten en Ermelo. 

STEUNPILAAR Henk Morren werd eind 2012 verrast. Hij was genomineerd voor de titel, omdat hij afscheid zou nemen als bestuurslid van Rood-Wit. Henk was al lid sinds de oprichting van de voetbalvereniging in 1958. Al snel werd hij bestuurslid van het jeugdbestuur en later van het hoofdbestuur. In al die jaren was Henk een steunpilaar voor de vereniging. Al snel bleken de meeste stemmen voor Henk te zijn en mocht hij de prijs in ontvangst nemen. 

2013 werd het jaar van Gert van Winkoop en Jan van de Kraats. Beide heren zetten zich met tomeloze energie in om het Puttense buitengebied digitaal te ontsluiten. De beide heren voerden gesprekken met de provincie, gemeente, kabelleggers en providers om het mogelijk te maken dat bewoners van het buitengebied niet langer verstoken zijn van deze voorziening. Zij hielden diverse ludieke acties en haalden hiermee regelmatig de lokale krant. Na de stemming bleek dat Gert en Jan voldoende stemmen binnen hadden gekregen om de titel in ontvangst te mogen nemen.

GEDREVENHEID Stefan van Hell kreeg de titel ‘Puttenaar van het Jaar’ in 2014 aangeboden. Hij kwam op de lijst terecht voor zijn enorme inzet voor het Puttens Historisch Genootschap en in het bijzonder voor de Mariahoeve. Met een enorme gedrevenheid heeft Van Hell zijn schouders eronder gezet om de historie van Putten bekend te maken en te behouden voor het nageslacht.

Verloskundige Ariette van Kempen mocht een jaar later (2015) de titel in ontvangst nemen. Zij belandde op de lijst en al snel werd duidelijk dat veel Puttenaren vonden dat zij dit jaar voor de titel in aanmerking moest komen. Van Kempen heeft verschillende generaties op de wereld geholpen en zij werd geprezen om haar vakmanschap. Daarnaast heeft zij, volgens de stemmers, een groot hart voor iedereen die een beroep op haar doet.

LUISTEREND OOR De meeste stemmen waren een jaar later (2016) voor Reiny van de Bunt. Zij werd geprezen om haar creativiteit, haar gezelligheid en haar grote hart. Haar deur staat altijd open voor een kop koffie en een luisterend oor. Voor haar stond 2016 vooral in het teken van het organiseren van een zomerkamp voor Hongaarse jongeren.

Harrie van Looijengoed werd in 2017 gekozen tot Puttenaar van het Jaar. Hij werd met meerderheid van stemmen gekozen, omdat hij een groot sociaal hart heeft. Harrie deelt graag en iedereen die in nood verkeerd kan bij hem aankloppen. De lijst van verenigingen, stichtingen en activiteiten die Harrie sponsort en op andere manieren helpt is bovengemiddeld groot. Volgens veel stemmers heeft Harrie een positieve levenshouding en is zijn doorzettingsvermogen bijzonder. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie