Lisette van de Kieft
Lisette van de Kieft Kim Ligtermoet

Lisette van de Kieft verlaat na negen jaar JongPutten

22 januari 2021 om 16:12 Maatschappelijk

PUTTEN Wat begon als een tijdelijk project is intussen uitgegroeid tot een begrip in Putten: JongPutten. Dagelijks zetten meerdere buurtsportcoaches zich in voor de inwoners van Putten voor een aanbod van sport, beweging en een gezonde leefstijl. Dit alles begon in januari 2012 toen Lisette van de Kieft het beweegteam van JongPutten heeft opgezet op initiatief van de gemeente Putten. Na negen jaar heeft Van de Kieft besloten JongPutten te verruilen voor het team van buurtsportcoaches in Harderwijk.

In de beginjaren organiseerde Van de Kieft met JongPutten gymlessen voor de basisscholen en sportclinics in de wijk en bij verenigingen. Ondertussen houdt JongPutten zich bezig met veel meer zaken, zoals het sportaanbod bij kinderdagverblijven, bewegen met senioren en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, gezondheidsinterventies en sport(verenigingen) inzetten in de maatschappij door middel van de Open Club. Daarnaast heeft Van de Kieft in 2013 met behulp van een enthousiast bestuur de Puttense Sportmarathon nieuw leven in weten te blazen en zo zijn er nog tal van andere sportinitiatieven die sinds de komst van haar het licht hebben gezien. Het was dan ook niet gek dat de fanatieke buurtsportcoach al in één van de eerste jaren  dat ze in Putten werkte, genomineerd werd voor Puttenaar van het Jaar.

 ,,Door haar ‘niet praten, maar doen’-instelling weet Lisette ontzettend veel van de grond te krijgen. Ze weet waar de mogelijkheden liggen, wie ze nodig heeft en kan iets binnen een week al in beweging zetten. Daadkrachtig is denk ik het woord wat het beste bij haar past’’, aldus Kelvin van den Broek, die sinds 2012 met Van de Kieft samenwerkt. Helaas gaat daar nu verandering in komen, aangezien Lisette na negen jaar (Jong)Putten gaat verlaten. Van de Kieft: ,,Ik ben aangenomen als teamcoördinator van GA! Harderwijk, het team buurtsportcoaches van Harderwijk. Voor mij een prachtige uitdaging, een groter team én in mijn eigen stadje. Maar met pijn in mijn hart ga ik Putten verlaten, want wat heb ik een mooie dingen mogen opbouwen de afgelopen jaren en wat is het een onwijs fijne gemeente om voor te werken.’’. Van de Kieft zal worden opgevolgd in haar rol als coördinator door Kelvin van den Broek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie