De locatie voor de nieuwe woonwijk in Putten-Zuid.
De locatie voor de nieuwe woonwijk in Putten-Zuid. Donkersgoed Multimedia

Putten krijgt commissie voor straatnamen

17 maart 2021 om 07:59 Maatschappelijk

PUTTEN De gemeente Putten krijgt een straatnamencommissie. De officiële naam luidt Commissie Naamgeving Openbare Ruimte. De eerste opdracht is drie namen te selecteren voor de nieuwe woonwijk in Putten-Zuid.

Burgemeester en wethouders zijn op zoek naar inwoners die lid willen worden van deze nieuwe commissie, die gaat bestaan uit vijf personen. De commissie adviseert het college, gevraagd en ongevraagd, over de straatnaamgeving in de gemeente Putten. Indien nodig adviseert de commissie ook over naamgeving van andere openbare plekken, zoals pleinen, plantsoenen, parken en openbare gebouwen. 

VEERTIG SUGGESTIES De commissie gaat zich dit voorjaar buigen over de naam voor de nieuwe woningbouwlocatie Putten-Zuid. De gemeente heeft hiervoor zo’n veertig naamsuggesties ontvangen. De commissie kiest hieruit een top-3 en voorziet de namen van een onderbouwing. Vervolgens legt de gemeente deze namen voor aan de inwoners van Putten. Zij kiezen dan de definitieve naam voor de nieuwe woonwijk. 

AANMELDEN Puttenaren die lid willen worden van de commissie kunnen tot uiterlijk dinsdag 23 maart een mail sturen naar info@putten.nl. ,,Vertel ons hierin wat u motiveert en waarom u denkt een geschikte kandidaat te zijn’’, aldus de gemeente. ,,Leden van de nieuwe commissie worden benoemd op persoonlijke titel. En op basis van gewenste kwaliteiten, zoals kennis van de omgeving en de Puttense geschiedenis.’’ 

Contactpersoon bij de gemeente is J.J. van den Hoek, telefoon 0341-359 761.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie