Afbeelding
BDUmedia

Puttenaren klagen in coronajaar vaker over herrie buren

13 mei 2021 om 07:29 Maatschappelijk

PUTTEN Sinds de corona-uitbraak wordt flink meer geklaagd over geluidsoverlast. In Putten registreerde de politie 106 ‘herriemeldingen’ vanaf maart 2020 tot en met februari 2021. Het jaar daarvoor - maart 2019 tot en met februari 2020 - waren dat er 85, een stijging van bijna 25 procent. 

Het overgrote deel van de klachten valt onder de categorie ‘overig’, dat is bijvoorbeeld geluidshinder door buren of van mensen op straat. Het afgelopen jaar waren dat er 105, tegenover 81 een jaar daarvoor. Daarnaast waren er enkele klachten over overlast door horeca.

Landelijk kreeg de politie tussen maart 2020 en februari van dit jaar bijna 187.000 meldingen binnen. In dezelfde periode een jaar daarvoor waren dat er zo’n 120.000, een stijging van ruim vijftig procent. Dat blijkt uit een analyse van datajournalistiek platform LocalFocus op basis van politiecijfers.

In Noord-Holland steeg het aantal overlastmeldingen met ruim tachtig procent het hardst. Gemeenten als Amsterdam, Alkmaar en Haarlemmermeer kenden een verdubbeling van het aantal klachten

Naast een stijging van klachten over geluidshinder kreeg de politie ook meer telefoontjes binnen over overlast van jeugd, zwervers en verwarde personen. Volgens de politie werd de afgelopen tijd meer overlast ervaren, omdat Nederland gedurende het jaar massaal thuis moest blijven. .

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie