Afbeelding
Bosbad Putten

Bosbad Putten opent deuren weer voor recreatief zwemmen

Maatschappelijk

PUTTEN Bosbad Putten gaat zaterdag 5 juni weer open voor recreatief zwemmen. Dit betekent dat zwemmers weer gebruik kunnen maken van alle binnen- en buitenbaden. Ook de wildwaterbaan is toegankelijk. Manager Dick Eijlander maakt wel een klein voorbehoud: ,,Het is nog niet zoals voor corona. Het aantal gasten per dagdeel is beperkt en vooraf online een kaartje kopen is verplicht. Ook vragen we mensen om thuis alvast badkleding aan te doen om het aantal bewegingen in de kleedruimtes te minimaliseren. Zo zorgen we samen voor zoveel mogelijk eenrichtingsverkeer.”

Ondanks deze beperkingen is de stemming bij Bosbad Putten opperbest. Na een maandenlange stop op recreatief zwemmen kan iedereen nu weer genieten van de zwembaden en faciliteiten. Belangrijk is dat zwemmers een kaartje kopen voor de ochtend, middag of (op doordeweekse dagen) avond. ,,Door de dag in twee of drie tijdblokken te knippen, bieden we zoveel mogelijk mensen de kans om te zwemmen, terwijl het nooit te druk wordt”, aldus Dick Eijlander.

Van maandag tot en met vrijdag kunnen zwemmers tickets kopen voor de ochtend (9.00 tot 12.30 uur), middag (13.00 tot 17.30) en avond (18.00 tot 22.00, vrijdag 21.00 uur). Op zaterdag en zondag zijn er alleen ochtend- en middagkaartjes verkrijgbaar. Omdat op doordeweekse ochtenden met name ouders met baby’s, peuters en kleuters komen zwemmen, is dan de wildwaterbaan niet in gebruik. In het weekend is de wildwaterbaan ook in de ochtend in bedrijf en dat is ook zo tijdens de schoolvakanties. 

De komende periode werkt Bosbad Putten met het semi-strandmodel: zwemmers wordt gevraagd om thuis alvast de zwemkleding aan te trekken. De kleedruimten en douches zijn wel toegankelijk, maar Bosbad doet een beroep op de medewerking van gasten om het aantal bewegingen in deze ruimten te beperken. De kluisjes bij de kleedruimten zijn ook weer in gebruik. 

In het afgelopen jaar is de behoefte om meer te bewegen toegenomen, merkt ook Bosbad Putten. Naast het fenomeen ‘ommetje’ voor wandelaars, blijkt de vraag naar baantjes trekken groter dan voorheen. Toen Bosbad Putten in april het buitenbad opende voor baanzwemmers, kwamen er ondanks het kille en natte voorjaar veel zwemmers op af. Baanzwemmen kan iedere dag tussen 7.00 en 8.30 uur. Daarnaast is er dagelijks een wisselend aantal uren beschikbaar voor baantjes trekken. ,,Dit verschilt per dag, omdat het 25-meterbad veel in gebruik is voor zwemlessen en schoolzwemmen. Dan is er een beperkt aantal tijdstippen waarop men kan baanzwemmen”, vertelt Dick Eijlander. 

Wie een ticket koopt ziet direct welke tijdblokken er per dag beschikbaar zijn. Overigens is het ook mogelijk om van maandag- tot donderdagavond baantjes te trekken in het 25-meterbad.

advertentie
advertentie
Afbeelding
BMW-eigenaren opnieuw de dupe van leegroven auto 11 aug, 08:45
Afbeelding
Brand in woning Schoolstraat 10 aug, 07:42
Afbeelding
Binnen bij het Noord-Veluws Museum: Nunspeet als kunstenaarsdorp Uitjes in de regio 9 aug, 15:11
Afbeelding
Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen 9 aug, 10:00
Afbeelding
Grote meningsverschillen tussen voor- en tegenstanders wolf 8 aug, 15:37
Afbeelding
Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven 8 aug, 11:02
Afbeelding
Wasdroger in brand op bovenverdieping restaurant 6 aug, 19:32