Vaderrol verandert, maar Vaderdag blijft een belangrijke traditie - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Vaderrol verandert, maar Vaderdag blijft een belangrijke traditie

12 jun, 07:00 Maatschappelijk ANP
Afbeelding

PUTTEN Vaderdag staat weer voor de deur en dus is het zondag in veel gezinnen weer tijd voor ontbijt op bed, een knutselwerkje van de kleintjes en een cadeauverpakking douchegel van de oudere kinderen. De dag waarop papa’s in het zonnetje worden gezet is volgens experts een traditie die in ere moet worden gehouden.

,,De rol van vaders is wel eens ondergesneeuwd. Ze kregen meer kritiek dan erkenning”, weet orthopedagoog Hans Koppies. ,,Het is dus goed om stil te staan bij hun rol.” Ook hoogleraar Louis Tavecchio, die zich onder meer verdiepte in de betekenis van het vaderschap, vindt het “belangrijk dat de functie van de vader in het gezin wordt aangestipt”.

De afgelopen twintig jaar zijn vaders minder gaan werken en meer gaan opvoeden. ,,Tot 25 jaar geleden sprak je nog niet over papadag, dat is een term van de laatste twintig jaar”, zegt Tavecchio. ,,Het is ook belangrijk dat vaders vaker vrij nemen.”

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.