Begraafplaats Schootmanshof in Putten.
Begraafplaats Schootmanshof in Putten. Henk Hutten

Alleen bloemen in vazen naast graven in Putten

Maatschappelijk

PUTTEN Naast een graf op begraafplaats Schootmanshof in Putten mogen alleen nog bloemen in door de gemeente verstrekte vazen worden neergezet. De vazen staan op enkele plekken op de begraafplaats.

Overige objecten, planten en duurzame materialen, zoals steentjes met sierbanden van natuursteen of beton, zijn aan beide zijden van een grafmonument niet meer toegestaan. Tot dusver mocht dat op de helft van de smalle strook tussen twee graven.

Burgemeester en wethouders van Putten hebben besloten tot deze wijziging van de regels voor grafbedekking om de kwaliteit van de begraafplaats te behouden en de onderhoudskosten in de hand te houden. 

GELIJKE UITSTRALING ,,De afgelopen jaren is begraafplaats Schootmanshof steeds verder gerenoveerd’’, licht het college toe. ,,Op dit moment zijn we bezig met een uitbreiding. Steenslag en andere objecten rondom vergunde grafmonumenten zijn verwijderd om een gelijke uitstraling te creëren en onderhoud mogelijk te maken om een A-kwaliteit te bereiken en te behouden.’’

MAATWERK ,,We zien vaak dat mensen buiten het vergunde oppervlak van een graf - tussen twee graven in - steentjes of voorwerpen plaatsen’’, vervolgen burgemeester en wethouders. ,,Door de vele onderlinge verschillen van grafbedekking buiten de kaders van het graf wordt het onderhoud per grafmonument praktisch maatwerk. Hierdoor kost het onderhoud meer tijd met als risico dat de onderhoudskosten het exploitatiebudget overschrijden.’’

OP HET GRAF Voor alle duidelijkheid: het gaat in deze regels om een smalle strook aan beide kanten van een graf. Op een graf zijn potplanten en bloemen in vazen toegestaan en ook losse bloemen en eenjarige gewassen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
SDC Putten verliest van tiental HBOK 22 uur geleden
Afbeelding
Ziekenhuis St Jansdal zoekt nieuwe leden cliëntenraad 29 sep, 10:44
Afbeelding
Grondwaterstanden in Gelderland nog laag ondanks regen van afgelopen weken 29 sep, 08:00
Afbeelding
Grondlegger van Open Doors Anne van der Bijl overleden in zijn woonplaats Harderwijk 28 sep, 15:26
Afbeelding
Kinderboekenweek met thema Gi-ga-groen wordt leesfeest 27 sep, 16:11
Logo
Afbeelding
‘Putten op weg naar de kerst’ 27 sep, 15:14
Afbeelding
Voetganger op zebrapad geschept door auto 27 sep, 06:38