Buurtkastjes schieten als paddenstoelen uit de grond: ‘Er wordt veel gebruik van gemaakt’ - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Buurtkastjes schieten als paddenstoelen uit de grond: ‘Er wordt veel gebruik van gemaakt’

7 okt, 14:15 Maatschappelijk ARJEN GERRITSMA
Jouke (links), Djolie en Tibbe (rechts) Bos hebben zich tijdens de coronapandemie ingezet voor de senioren in hun wijk.
Jouke (links), Djolie en Tibbe (rechts) Bos hebben zich tijdens de coronapandemie ingezet voor de senioren in hun wijk.

NIJKERK De buurtkastjes in de gemeente Nijkerk schieten als paddenstoelen uit de grond bij zowel mensen thuis als bij openbare gebouwen. Mensen met een smalle beurs mogen uit de buurtkastjes levensmiddelen, verzorgingsproducten of andere spullen meenemen. De buurtkastjes zijn ook bedoeld om voedselverspilling tegen te gaan. De familie Bos-van Dijk, Bibliotheek Nijkerk en het Paashuis vertellen over hun ervaringen met het buurtkastje.

De redactie selecteert, voor u, wekelijks een aantal belangrijke, spraakmakende of opmerkelijke verhalen uit de regio.

In de gemeente Nijkerk zijn tot nu toe negen buurtkastjes via de Stichting SoGoed aangeleverd. De eigenaren of beheerders van de buurtkastjes zijn met hun adres op de website van de stichting te vinden. De buurtkastjes worden handgemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast zijn er nog mensen die zelf een deelkastje hebben gemaakt of een bestaande kast gebruiken. Zij brengen dit veelal onder de aandacht op social media. Mogelijk is het onbekendheid, maar ook zij kunnen hun buurtkastje aanmelden voor de website van de stichting. ,,Mensen kunnen daarover contact met ons opnemen. Het vergroot de bekendh..

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.