Afbeelding ter illustratie.
Afbeelding ter illustratie. Foto: Pixabay

Regioplan cruciale stap voor gezondere samenleving: ‘Hoe kan de gezondheid van de inwoners worden verbeterd?’

8 december 2023 om 11:00 Maatschappelijk

PUTTEN Inwoners, zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten op de Noord-Veluwe, de gemeente Zeewolde en zorgverzekeraar Zilveren Kruis hebben het regioplan gepresenteerd voor het Integraal Zorgakkoord. Het gaat om een routekaart voor de noodzakelijke transformatie en verbeteringen in de gezondheidszorg in deze regio in de komende jaren.

Wethouder Willem Krooneman van de gemeente Elburg is de bestuurlijk trekker voor de betrokken gemeenten. Samen met Rutger de Vries, senior manager bij het Zilveren Kruis, zijn enkele essentiële vragen behandeld. ,,Hoe kan de gezondheid en het welbevinden van de inwoners worden verbeterd? Hoe wordt de toegang tot zorg en ondersteuning wanneer nodig, gewaarborgd nu en in de toekomst?”

Door Krooneman wordt de samenwerking gezien als de sleutel tot succes. ,,Ik ben ervan overtuigend dat we door gezamenlijke inspanningen onze regio de komende jaren verder kunnen versterken. De routekaart bouwt voort op de intensieve samenwerking die er al is tussen verschillende partijen, onder meer onder de vlag van GezondVeluwe.” 

De routekaart omvat de ambities en gezamenlijke plannen van alle betrokken partijen, ontwikkeld in overleg met de inwoners van de regio. Thema’s die centraal staan zijn: ouderen en chronisch zieken, mentale gezondheid, gezondheidsverschillen en menselijk kapitaal. Alle initiatieven komen tot stand met en sluiten aan bij de leefwereld van de inwoners, kennen een buurtgerichte aanpak en hebben als basis positieve gezondheid.

Het regioplan wordt gezien als een cruciale stap in de richting van een gezondere samenleving.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie