Afbeelding
Lintjes.nl

Alsnog Koninklijke onderscheiding voor drie Puttenaren

30 juni 2020 om 17:25 Mensen

PUTTEN De alternatieve uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen ter gelegenheid van de Lintjesregen dit jaar vindt plaats op vrijdag 3 juli. Door de coronamaatregelen kon de Lintjesregen afgelopen 24 april geen doorgang vinden in de gebruikelijke vorm. Door de versoepelde landelijke maatregelen is het nu wel mogelijk de uitreikingen te organiseren.

In april nam burgemeester Henk Lambooij telefonisch contact op met de gedecoreerden. Hij vertelde hen toen dat het Zijne Majesteit de Koning had behaagd hen te benoemen in een ridderorde. Aanstaande vrijdag overhandigt de burgemeester ook de onderscheiding aan Wim van Til (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau) en aan Astrid van Schaik-Bosland (lid in de Orde van Oranje-Nassau). Aart van Dronkelaar (Lid in de orde van Oranje Nassau) krijgt de onderscheiding op maandag 20 juli overhandigd. 

Wim van Til (16-11-1941) heeft zich vanaf 1974 enorm ingezet voor verschillende organisaties en verenigingen. In 1974 is de heer Van Til begonnen als actief vrijwilliger bij voetbalvereniging SDC Putten. Hij heeft daar diverse functies gehad.

Van 1994-1998 is de heer Van Til voorzitter geweest van de kerkenraad van de Gereformeerde Kerk. De heer Van Til heeft het initiatief genomen tot samenwerking tussen de Gereformeerde Kerk Putten, Andreaskerk Putten en de Rooms Katholieke Parochie t.b.v. een inloop die in 1994 is gestart. Deze inloop vierde in 2019 haar 25-jarig bestaan.

In 2006 is de heer Van Til actief betrokken geraakt bij het werk van de Stichting van der Schalkfonds. Deze stichting stelt zich ten doel financiële steun te geven aan projecten in binnen- en buitenland voor het welzijn van zeevarenden en hun familie. 

Vanaf 2011 tot heden is de heer Van Til secretaris van de Nederlandse Zeevarenden Centrale. De heer Van Til doet dit werk met grote inzet, vasthoudendheid en creativiteit. In 2018 vierde de Nederlandse Zeevarende Centrale haar 125-jarig bestaan en ook hierbij was de heer Van Til de spil van de organisatie.

Astrid van Schaik-Bosland (25-10-1959) zet zich vanaf 1995 enorm in voor verschillende organisaties en verenigingen die zich inzetten voor de Puttense samenleving.

In 1995 werd zij lid van het bestuur van de Rooms-Katholieke Gabrielschool in Putten. Zij was voorzitter van het schoolbestuur tot 2005 en samen met de directeur heeft zij de school omgevormd tot een Jenaplanschool, waar het draait om gesprek, spel en viering.

In de periode 2009-2018 had mevrouw Van Schaik zitting in het bestuur van de plaatselijke VVD. 

Van 2015 tot 2019 was mevrouw Van Schaik bestuurslid (voorzitter) van de stichting Stroud. Ruim 3 jaar heeft mevrouw Van Schaik zich volledig ingezet voor de financiering en de verbouwing van Stroud.

Vanaf 2009 tot vandaag is mevrouw van Schaik voorzitter van de stichting Theater Stroud. Zij brengt veel nieuwe ideeën en activiteiten in. Zo is zij de bedenker van het concept “Adopteer een voorstelling”, waarbij leerlingen in contact worden gebracht met (professionele) theaterkunst. Dit project is zelfs opgenomen in het boek “Mijn droom voor ons land” dat de Koning werd aangeboden bij zijn inhuldiging in 2013. Als sponsorwerver heeft zij in de loop der jaren vele tienduizenden euro’s aan sponsorgelden voor Theater Stroud weten op te halen.

In de periode van 2015-2018 was mevrouw Van Schaik voorzitter van het bestuur van Stichting Schovenhorst. Zij was daar verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van deze stichting. Zij wist verbinding te leggen met Cultuurkust uit Harderwijk en VisitVeluwe uit Apeldoorn.

Ook heeft mevrouw Van Schaik zich in de periode van 2000 tot 2010 ingezet voor de Rooms Katholieke Parochiegemeenschap H. Maria Zuivering. Op het moment dat de “kleine” Rooms Katholieke gemeenschap in groter verband moest samenwerken werd mevrouw Van Schaik vanuit Putten afgevaardigd in het parochiebestuur van de St. Lucasparochie in Leusden.

Aart van Dronkelaar (28-05-1950) zet zich vanaf 1980 al in voor verschillende organisaties en verenigingen. In 1980 is de heer Van Dronkelaar begonnen als actief vrijwilliger bij SV Putten (afd. zaalvoetbal). Gedurende zijn lidmaatschap van SV Putten heeft hij diverse nevenactiviteiten gehad, naast zijn vele bestuurlijke werk. 

Toen de heer Van Dronkelaar in 2001 aftrad als bestuurslid van SV Putten, nam hij direct zitting als penningmeester in de in 2001 opgerichte Stichting zaalvoetbal Putten. Deze functie vervult hij nog steeds.

In de periode van 2012-2018 was de heer Van Dronkelaar penningmeester en secretaris van Biljartclub BV 2 Brothers. Deze vereniging is in 2013 officieel opgericht en de heer Van Dronkelaar was één van de oprichters. Hij was en is een dragende kracht. Op dit moment is hij nog beheerder van de website van de Biljartclub.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie