Afbeelding
Gemeente Putten

Zeven Puttense brandweermannen krijgen koninklijke onderscheiding

2 december 2020 om 06:32 Mensen

PUTTEN Burgemeester Henk Lambooij heeft dinsdag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan zeven leden van de vrijwillige brandweer in Putten. Het betreft Harmen Berg, Gerald Stoffer, Gert Knoppersen, Gert Meiling, Geurt Trip, Gert van Winkoop en Anton Spelt. De mannen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, omdat zij zich jarenlang als vrijwilliger hebben ingezet voor de samenleving.

Harmen Berg begon op 1 januari 1986 bij de brandweer. In de bijna 35 dienstjaren die achter hem liggen, heeft hij van alles binnen het korps gedaan. Eén van zijn specialiteiten is onderhoud van ademluchtapparatuur.

Gerald Stoffer is 34 jaar brandweerman. ,,Technisch onderlegd en met leidinggevende capaciteiten.’’ Hij nam per 1 juli 2020 afscheid als repressief vrijwilliger, maar ondersteunt de brandweer ook na zijn afscheid. 

Gert Knoppersen is 31 jaar lid van de brandweer. Eigenlijk al vanaf zijn twaalfde jaar actief. Het is hem, bij wijze van spreken, met de paplepel ingegoten.

Gert Meiling is brandweerman vanaf 1 oktober 1993. ,,Een allround brandweerman die de spanning op cruciale momenten weet te breken.’’ 

Geurt Trip is gedurende twee periodes lid geweest van de vrijwillige brandweer in Putten. Van 1987 tot en met 2003 en van 2012 tot en met 2020. Hij nam op 1 november 2020 afscheid. Specialist op het gebied van gevaarlijke stoffen.

Gert van Winkoop is ruim 22 jaar lid geweest van de vrijwillige brandweer en nam afscheid op 1 april 2020. ,,Nauwgezet en technisch buitengewoon bekwaam.’’

Anton Spelt is 22 jaar lid van de vrijwillige brandweer. ,,Een allround vakman met de nodige kennis van medische zaken.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie