Henk Rozendaal was naar Putten gebracht en ook alle kinderen waren aanwezig om het feest samen met hun ouders te vieren.
Henk Rozendaal was naar Putten gebracht en ook alle kinderen waren aanwezig om het feest samen met hun ouders te vieren. BDUmedia

Henk en Thea Rozendaal vieren zestigjarig huwelijksjubileum

27 februari 2021 om 08:00 Mensen

PUTTEN Henk Rozendaal en Thea Rozendaal-van de Beek vierden afgelopen dinsdag hun zestigjarig huwelijksjubileum. Het echtpaar kreeg vier kinderen en zeven kleinkinderen.

Op 23 februari 1961 traden Henk (89) en Thea (83) in het huwelijk, nadat ze elkaar in 1960 hadden leren kennen in Zwartebroek. De in Putten geboren en getogen Henk ging naar Zwartebroek om een kalf te kopen, hij ontmoette daar Thea en er ontstond een relatie. 

TUIGPAARDEN Na hun trouwdag runde het echtpaar een boerderij met koeien, varkens, kippen en paarden. Het werk op de boerderij werd in de jaren zestig nog veelal gedaan met paard en wagen. Voor Henk waren de werkzaamheden op de boerderij zijn lust en zijn leven en hij kon er al zijn passie in kwijt. In zijn vrije tijd reed hij graag wedstrijden met zijn favoriete tuigpaarden. Thea zorgde er dan altijd voor dat er koffie en voldoende broodjes waren. Ook de vier kinderen gingen dan vanzelfsprekend met hun vader mee. 

ALZHEIMER Uiteraard kwamen er ook tegenslagen op het pad van Henk en Thea. Maar problemen losten zich vanzelf wel weer op onder het motto ‘daar praat je niet over’. Henk is aan de Vanenburgerallee geboren en daar gebleven tot 1998. Hij ging met pensioen en samen met Thea verruilden ze Putten voor Ermelo. Henk woont daar nog steeds zelfstandig, mede dankzij de hulp van Icare. Thea, die Alzheimer heeft, woont inmiddels al twee jaar in woonzorgcentrum Norschoten. Hun kinderen Gerda, Gerie, Bert en Stefan en de zeven kleinkinderen betreuren het dat hun (groot)ouders nu al twee jaar van elkaar zijn gescheiden door de ziekte van Thea. 

MOOIE MIDDAG Ondanks alle maatregelen met betrekking tot corona en het feit dat het echtpaar gescheiden van elkaar moet leven, heeft de familie van het zestigjarig huwelijksjubileum toch een mooie middag gemaakt. Henk was naar Putten gebracht en ook alle kinderen waren aanwezig om het feest samen met hun ouders te vieren. De komst van waarnemend burgemeester Burmanje uit Ermelo en dominee Zoet uit Garderen maakten het feest voor het diamanten echtpaar compleet. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie