Winnaar Tjardo Vollema in het midden van de top-5.
Winnaar Tjardo Vollema in het midden van de top-5. MJFotografieHv/Misters of the Netherlands

Puttenaar Tjardo Vollema ‘Mooiste Man van Nederland’

1 mei 2021 om 23:06 Mensen

PUTTEN  De 21-jarige Tjardo Vollema uit Putten is zaterdagavond gekroond tot ‘Mooiste Man van Nederland’. Dat gebeurde tijdens de finale van Misters of the Netherlands, waar Vollema als winnaar uit de bus kwam in competitie met dertig andere mannen. 

De ‘coronaproof’ liveshow werd gehouden in evenementenlocatie De Arendshoeve in Amsterdam. De Puttenaar gaat nu namens Nederland deelnemen aan de internationale verkiezing van Man of the World. Deze vindt waarschijnlijk in september plaats op de Filipijnen. ,,Maar dat is nog niet helemaal zeker’’, zegt Vollema. Hij gaat zich daar de komende maanden op voorbereiden, met hulp van Misters of the Netherlands. ,,Ik ga er natuurlijk alles aan doen om gezond en fit te blijven. Ik krijg ook een mediatraining en een cursus Engels, dat kan zeker geen kwaad.’’

UIT DE LUCHT VALLEN De Puttenaar had tot september vorig jaar geen enkele ervaring met modellenwerk. Hij werd via Instagram benaderd door de organisatie. ,,Ze hadden foto’s van mij gezien en volgens hen zou ik een uitstekende kandidaat kunnen zijn. Dat kwam dus volledig uit de lucht vallen. Ik was vereerd en heb deze kans met beide handen aangepakt’’, zie hij in de week voor de finale tegen De Puttenaer.  

INTERNATIONAAL Dat hij nu de ‘Mooiste Man van Nederland’ is, omschrijft Vollema als ,,bizar’’. ,,Ondanks een aantal fotoshoots in de afgelopen tijd heb ik natuurlijk nog weinig ervaring in de modellenwereld. Daar gaan we hard aan werken. Ik ben nu supergemotiveerd om ook internationaal goed te presteren. Veel reizen en fotoshoots in verre landen lijkt me tof.’’ 

NUCHTER Na de bekendmaking van zijn zege zaterdagavond is de Puttenaar overstelpt met felicitaties. En aan media-aandacht is er geen gebrek. Dat merken ze bij hem thuis ook. ,,Mijn zus en zusje krijgen natuurlijk opmerkingen over hun broer. Uiteraard zijn ze trots, net als mijn ouders. Zij blijven wel nuchter en waarschuwen dat uiterlijk niet alles is. Dat ben ik met ze eens, maar nu ik zover ben, wil ik toch proberen verder te komen als model. En ja, ik krijg ineens ook meer berichten van meiden via social media, dat hoort er kennelijk bij’’, aldus de 21-jarige, die geen relatie heeft. 

Vollema, die een hbo-opleiding Creative Business volgt in Leeuwarden, is in Putten geboren en opgegroeid. Hij voetbalt bij Rood-Wit ‘58, gaat naar de sportschool bij Wellness Centre Putten en werkt bij LegHetVast in Putten, video en tv voor goede doelen. ,,Ik hoop mijn studie wel gewoon af te maken’’, besluit hij met een lach.

Afbeelding
Drie 'Mooiste Mannen van Nederland'. Tjardo Vollema (midden, 2021), Paul Luzineau (links, 2019) en Luca Derin (2018).
Tjardo Vollema.
Tjardo Vollema.
Tjardo Vollema
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie