Schrijver Vincent Zandvliet met de boekjes die hij voor zijn kleinkinderen schreef.
Schrijver Vincent Zandvliet met de boekjes die hij voor zijn kleinkinderen schreef. Eigen beeld

Vincent schrijft roman: ‘Luister je naar engeltje of duiveltje?

Mensen

ERMELO Hij noemt zichzelf een ouderwetse verhalenverteller. Iemand die graag fantaseert. Toen hij 20 was begon hij zijn fantasieën op papier te zetten. Dat ging toen nog gewoon met een carbonvelletje tussen de typemachine. Hij schreef toen voor kinderen, omdat hij in het onderwijs werkte. Inmiddels is Vincent Zandvliet gepensioneerd. Maar schrijven doet hij nog steeds. Binnenkort komt zijn eerste boek voor volwassenen uit.

Eerdere boeken van zijn hand zijn alleen in eigen beheer uitgebracht. Zo heeft Vincent boekjes voor zijn kleinkinderen geschreven, waarin zij zelf de hoofdrol vervullen. Verder heeft hij enkele boeken voor volwassenen geschreven. Op 8 oktober komt zijn eerste roman uit: Arnolds Strijd. Een boek met een christelijk thema voor (jong)volwassenen. Hoofdpersoon Arnold is 22 jaar en maakt niet altijd de juiste keuzes. Zijn leven ziet er hopeloos uit, totdat hij - met hulp van de geestelijke wereld - tot een belangrijk inzicht komt: ‘ik heb fouten gemaakt, maar wat kan ik zelf doen om mijn leven te beteren?’

GOED-EN-KWAAD Het thema goed-en-kwaad loopt als een rode draad door het boek. Arnold krijgt influisteringen van zowel goede als kwade machten, die Vincent omschrijft als engelen en demonen. ,,In het boek lopen de natuurlijke en geestelijke wereld door elkaar heen. De invloed van de geestelijke wereld is niet zichtbaar maar wel merkbaar, daar ben ik van overtuigd. Neem als voorbeeld dat ik bedenk dat ik iemand eens een kaartje moet sturen. Is dit mijn eigen gedachte, of krijg ik deze vanuit de geestelijke wereld? Ik geloof in het laatste. Je hebt vervolgens altijd zelf de keuze wat je met een bepaalde gedachte doet. Luister je naar het engeltje of naar het duiveltje op je schouder?”

(Tekst gaat verder onder foto)


In Arnolds Strijd staat de eeuwige strijd tussen goed en kwaad centraal.   - Eigen beeld


OPDRACHT VAN GOD Op de vraag waarom Vincent besloot dit boek wel uit te brengen, antwoordt hij lachend dat dit een bijzonder verhaal is. ,,Ik heb de opdracht gekregen om dit boek te schrijven. In onze huidige kerk zei een gemeentelid, die mij verder niet kent, tegen mij: ‘Ik heb het idee dat God wil dat jij een boek gaat schrijven’. Hij vroeg zich af of zijn idee klopte en ik gaf aan dat ik inderdaad graag schrijf. Een vriend van hem is uitgever en die vroeg of ik een boek kon schrijven gericht op jongvolwassenen met interesse in de geestelijke wereld. En zo werd Arnolds Strijd een feit!”

WRITER’S BLOCK ,,Mijn vrouw Heather heeft me enorm geholpen bij het schrijfproces en vertaalt het boek nu in het Engels. Af en toe had ik een writer’s block en had ik geen idee hoe ik verder moest. Ik heb de nodige gesprekken met mijn vrouw gevoerd, geloof me! Mijn inspiratie haal ik uit het geloof; God is overal om ons heen en leidt mij ook bij het schrijven.”

Arnolds Strijd is een korte, spannende roman die geschikt is voor (jong)volwassenen die worstelen met het geloof en/of meer willen weten over het bovennatuurlijke. Het boek is vanaf 8 oktober verkrijgbaar in alle boekwinkels en ook bij veel online partijen, waaronder bol.com en uitgeverij Great Life Publishing.  

Marja Stienstra

In Arnolds Strijd staat de eeuwige strijd tussen goed en kwaad centraal.
advertentie
advertentie
Afbeelding
Kerstbomenwandeling voor jong en oud op Landgoed Schovenhorst in Putten 6 uur geleden
Afbeelding
Provincie Gelderland pakt Oude Rijksweg in Putten aan 8 uur geleden
Afbeelding
Deze banen zijn moeilijk te vinden: uitvaartmedewerkers, dierenverzorgers en instellingskoks 11 uur geleden
Afbeelding
Meer mensen hebben een slimme thermostaat om geld te besparen 13 uur geleden
Afbeelding
Trainer Ruud Willemsen onverwacht weg bij Korfbalvereniging De Meeuwen in Putten 30 nov, 12:53
Afbeelding
CBS: autohandelaren zien inkomsten met bijna kwart stijgen 30 nov, 08:00
Afbeelding
Mbo’ers voelen zich ondergewaardeerd in salaris 30 nov, 07:00