Organist Evert van de Veen begeleidt samen met Hans van Wingerden (trompet) en Pier de Jong (hoorn) de kerstliederen in de online Volkskerstzang.
Organist Evert van de Veen begeleidt samen met Hans van Wingerden (trompet) en Pier de Jong (hoorn) de kerstliederen in de online Volkskerstzang. Eigen foto

Volkskerstzang online

17 december 2020 om 11:32 Muziek

PUTTEN De traditionele volkskerstzang in Putten gaat door in aangepaste vorm. Dat meldt de organiserende Interkerkelijke Evangelisatiecommissie Putten (IECP). ,,Dit jaar is kerstavond op donderdag 24 december. Al vele jaren is er op deze avond om 20.00 uur een volkskerstzang. Door de strenge coronamaatregelen is de volkskerstzang dit jaar echter alleen online te bekijken en te beluisteren. Dat kan op de website van de Oude Kerk: www.hervormdputten.nl of op YouTube kanaal Hervormd Putten”, meldt IECP-secretaris Gerrit Wildenbeest.

Hans van Wingerden (trompet) en Pier de Jong (hoorn) en Evert van de Veen (orgel) begeleiden de kerstliederen, die door Fennie van den Broek en Haddo Hans Hilbers worden gezongen. Wildenbeest: ,,Door middel van ‘streaming’ wordt de koorzang van het Kinder- en tienerkoor ‘De Jonge Luitjes’ en het christelijk vocaal damesensemble ‘Shira’ - beide onder leiding van Martine van den Hazel - in de uitzending gevoegd. De burgemeester leest het kerstevangelie en ds. W.C. Polinder houdt een korte meditatie met als thema: ‘Kom in beweging’.”

Meer informatie is per mail verkrijgbaar bij de IECP-secretaris: gw.wildenbeest@planet.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie