Focaliber in actie tijdens een Festival of Lessons in Carols.
Focaliber in actie tijdens een Festival of Lessons in Carols. Beeld: Focaliber

Kerstverhaal ontvouwt zich tijdens familiekerstconcert naar Engelse traditie met lezingen en zang in Lukaskerk Ermelo

9 december 2023 om 20:00 Muziek

ERMELO Liefhebbers van Engelse koormuziek kunnen op zaterdag 23 december niet om de Lukaskerk in Ermelo heen. Vocaal vrouwenensemble Focaliber verzorgt daar een Festival of Lessons and Carols, een kerstconcert in Engelse traditie. Het programma begint om 15.00 uur, zodat jong en oud kan komen luisteren.

Vrouwenkoor Focaliber uit Amersfoort telt momenteel negen leden. Onder leiding van bevlogen dirigent en zanger Patrick Pranger weet Focaliber het publiek te verrassen met oude en nieuwe klassieke muziek.

FESTIVAL OF LESSONS AND CAROLS

In Ermelo treedt het ensemble op tijdens een Festival of Lessons and Carols, een concert dat is gebaseerd op de liturgie van een Engelse kerstnachtdienst. Afwisselend worden er negen bijbelgedeelten voorgelezen en bijpassende kerstliederen gezongen, waardoor het kerstverhaal zich stukje bij beetje ontvouwt. Het koor zingt bijna alle liederen a capella. Bij een aantal bekende Engelse carols, zoals ‘Once in royal David’s city’ en ‘O come, all ye faithful’, mag het publiek ook meezingen. Martijn Pranger begeleidt de samenzang op het orgel.

KINDERKOOR

Helemaal in lijn met de Engelse koortraditie is er in Ermelo ook een rol weggelegd voor kinderen. Een klein samengesteld kinderkoor voert een aantal liederen samen met het vrouwenkoor uit, en ook drie bijbelgedeelten worden door kinderen voorgelezen. De andere lezingen worden verzorgd door de Britse lector Nigel Lamb. Bezoekers krijgen een programmaboekje met vertaling.

Volwassenen betalen 15 euro voor een ticket en voor kinderen van 8 tot 12 jaar geldt een gereduceerd tarief van 5 euro. Kinderen onder de 8 jaar krijgen gratis toegang. Kaarten bestellen kan via focaliber.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie