Robert van Rhee (links) heeft een tweede plek behaald tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg.
Robert van Rhee (links) heeft een tweede plek behaald tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. Wim van Rhee

Tweede plek voor Robert uit Putten op Nationale Wedstrijd Tuinaanleg

16 februari 2020 om 09:47 Natuur en milieu

PUTTEN Robert van Rhee uit Putten heeft zaterdag 15 februari, samen met zijn klasgenoot Olaf Wassens, een tweede plek behaald tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg in de Brabanthallen in Den Bosch. 

De achttienjarige Van Rhee zit in het laatste jaar van de opleiding tot hovenier op het Zone College in Zwolle. Samen met klasgenoot Olaf Wassens is hij in januari in Hardenberg districtskampioen geworden, wat een ticket voor de landelijke finale opleverde. Tijdens de finale legden de deelnemende scholieren een tuin aan van circa 25 vierkante meter, dat deden ze binnen een tijdsbestek van twintig uur. 

In de finale kwamen verschillende facetten van het hoveniersvak aan bod. De hoveniers moesten het tuinontwerp naar Oostenrijkse standaarden goed en netjes uitvoeren binnen een bepaalde tijd. Daarbij moest onder andere een hoogteverschil van tachtig centimeter worden overwonnen. Ook werden de teams beoordeeld op zaken als planning, communicatie en samenwerken. 

De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg wordt jaarlijks georganiseerd door Branchevereniging VHG in samenwerking met de Agrarische Opleidingscentra. De wedstrijden hebben tot doel meer aandacht te vragen voor het hoveniersvak en jongeren te laten zien dat het vak van hovenier een veelzijdig en interessant beroep is. De wedstrijd vond plaats tijdens de beurs TuinIdee in 's-Hertogenbosch.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie