Afbeelding
Wijnand Kooijmans

Hollandse lindes hoek Stationsstraat niet gekapt

6 april 2020 om 11:18 Natuur en milieu

PUTTEN Twee Hollandse lindes op de hoek van de Mennestraat en de Stationsstraat in Putten mogen niet worden gekapt. Het ingediende bezwaarschrift tegen de weigering een kapvergunning te verlenen wordt ongegrond verklaard.

Wijnand Kooijmans

Met dat besluit neemt het college van burgemeester en wethouders het advies over van de commissie bezwaarschriften. De betreffende bomen staat om de bomenlijst van de gemeente Putten, zij het dat ze daarin zijn opgenomen als staande langs de Stationsstraat en niet langs de Mennestraat.

Volgens de aanvrager van de kapvergunning kon hij, doordat de bomen op onjuiste wijze op de zijn lijst zijn genoemd, niet weten dat voor het kappen van de bomen een kapvergunning noodzakelijk was. De commissie deelt die visie niet. Het gaat om een hoekperceel waarbij de bomen feitelijk langs de Stationsstraat staan. Er staan meerdere
soortgelijke bomen langs deze weg waardoor in die zin de bomen deel uit maken van de rij bomen langs de Stationsstraat.

Aanvrager kon, zo oordeelt de commissie, aan de bomenlijst niet het gerechtvaardigde vertrouwen ontlenen dat de bomen zonder vergunning mogen worden gekapt. Indien het belangrijk voor hem is de bomen te kappen had hij vooraf moeten nagaan of de bomen genoemd waren bij de bomen aan de Stationsstraat.

De bomen staan op de lijst met waardevolle bomen. Een kapvergunning kan alleen worden verleend indien daaraan zwaarwegende belangen ten grondslag liggen. Dat is hier niet het geval, zo is het oordeel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie