Afbeelding
Gemeente Putten

Nieuw informatiematiebord bij entree Putterbos

20 juli 2020 om 13:13 Natuur en milieu

PUTTEN Bij de entree van het Putterbos aan de Prins Hendrikweg is vorige week een nieuw informatiebord geplaatst. Het bord is helemaal in 'Veluwestijl' en heeft als doel om bezoekers welkom te heten op de Veluwe. Op het bord staat onder meer informatie over de natuur, belevingsgebieden, routes voor wandelaar en fietsers en horecagelegenheden in de buurt.

In de komende jaren worden er op nog een aantal andere belangrijk ontvangstlocaties op de Veluwe nieuwe informatieborden geplaatst. Dit gebeurt als onderdeel van het samenwerkingsproject 'Veluwe op 1'. ,,Hierin werken overheden en organisaties samen om van de Veluwe de meest gastvrije regio van Nederland te maken. De Veluwe is zo groot, met zoveel eigenaren. Met eenzelfde stijl willen we mensen gastvrij verwelkomen op de Veluwe,” vertelt wethouder Roelof Koekkoek van de gemeente Putten.

Boswachter Lennard Jasper, Staatsbosbeheer: ,,De borden wijzen niet alleen de weg, maar dienen ook het belang van de natuur. Op sommige plekken zijn er meer voorzieningen voor recreatie, zoals bij het Putterbos. Op andere plekken krijgt de natuur de ruimte om te ontwikkelen en hebben de dieren in het bos een rustig leefgebied. Dit heet recreatiezonering.”

Naast het nieuwe bord bij de entree van het Putterbos, komen er in dezelfde omgeving nog twee informatieborden bij Veluwe-entrees. Er wordt gewerkt aan borden voor de ingangen bij Landgoed Schovenhorst en de Krachtighuizerheide.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie