Afbeelding
Pixabay

Gemeente: ‘150 Puttense adoptiebomen binnen 24 uur vergeven’

20 november 2020 om 13:29 Natuur en milieu

PUTTEN Gemeente Putten presenteerde woensdag 18 november het boomadoptieplan. Inwoners kunnen een boom adopteren en dragen daarmee bij aan een gezonde leefomgeving en helpen de gemeente bij klimaatadaptie. De animo bleek groot: ,,Binnen een etmaal hebben wij 150 inschrijvingen ontvangen”, zegt wethouder Roelof Koekkoek. 

Dankzij het boomadaptieplan worden inwoners de mogelijkheid geboden om op een ,,eenvoudige en tastbare wijze iets te doen aan klimaatadaptie.” Zo hoopt de gemeente samen met haar inwoners de lokale biodiversiteit te vergroten en klimaatdoelstellingen te halen. ,,Bomen zorgen bovendien voor het terugdringen van hittestress, met name in de bebouwde kom.” 

MOTIE Het boomadoptieplan is de uitvoering van de motie ‘Adopteer een boom’. Deze motie van de gemeenteraad werd eind 2019 aangenomen. De gemeente Putten gaat de ervaringen van november en december gebruiken voor het opstellen van het definitieve boomadoptieplan vanaf 2021. 

CORONA De adoptiebomen worden vanwege de coronamaatregelen thuisbezorgd bij de inwoners, om lange wachtrijen en drukte bij een afhaallocatie te voorkomen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie