Hoevelaker start initiatief nieuwjaarsduik in eigen regenton - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Hoevelaker start initiatief nieuwjaarsduik in eigen regenton

6 dec, 10:10 Natuur en milieu Koos Gloudemans
Afbeelding

HOEVELAKEN Terwijl we de droogte en de hitte van deze zomer alweer bijna zijn vergeten, zit Koos Gloudemans uit Hoevelaken niet stil. Door een oud Frans wijnvat van 450 liter aan te schaffen is hij klaar voor 2021. Het wijnvat doet in zijn achtertuin dienst als regenton, maar voor de herfst- en winterperiode heeft hij andere creatieve ideeën voor de ton bedacht: bijvoorbeeld als dompelton of voor een coronaproof nieuwjaarsduik in eigen ton. 

Na een cursus winterzwemmen zag de Hoevelaker de extra mogelijkheden van zijn regenton. Zoals ‘zakalivanie’, zoals dat in het Russisch heet: harding van lichaam en geest met behulp van koud water. Revitalisering in de achtertuin in de eigen regenton. Hoe coronaproof wil je het hebben? ,,Het is toch jammer dat je een regenton een deel van het jaar onbenut laat”, vindt Gloudemans. 

,,In de periode dat er vorst kan optreden moet je de regenton legen, anders loop je de kans dat de regenton barst. Toch moet je wel heel goed uitkijken voordat je zomaar in een regenton met koud water stapt. Het moet geen regenwater zijn dat via de regenpijp is opgevangen. Daar kunnen allerlei bacteriën in zitten waar je echt ziek van kunt worden. Gebruik dus kra..

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.