Afbeelding
Aart van Dusschoten

Vrijwilligers SNMP planten Putten vol bloembollen dankzij donatie Praxis

25 januari 2021 om 17:00 Natuur en milieu

PUTTEN De gemeente Putten zal er komend voorjaar weer wat fleuriger uitzien. De Praxis bouwmarkt had een voorraad bloembollen, die vanwege de coronamaatregelen niet verkocht konden worden. Daarom overhandigde winkelmanager Roel Vincken de bollen aan de Stichting Natuur en Mileubescherming Putten (SNMP). De bloembollen zijn op diverse plekken in Putten geplant.

De Praxis bouwmarkt in Putten had een behoorlijke voorraad bloembollen toen de lockdown in ging. En omdat bloembollen nu eenmaal niet in een winkel bloeien, heeft de Praxis haar voorraad bloembollen gedoneerd aan de SNMP. Winkelmanager Roel Vincken: ,,Ik hoop dat ze zo een goede bestemming krijgen in Putten en ben benieuwd wanneer ik de eerste bloemen uit de grond zie komen!”

Een gebaar dat zeer werd gewaardeerd door de SNMP. Ruim 5500 bloembollen zijn door vrijwilligers geplant in het dorp. Jong en oud werd opgetrommeld om deze grote hoeveelheid bloembollen een plek te geven. Via de Facebookpagina van de SNMP is een aantal locaties voorgedragen. Ook werden buurtapps ingeschakeld om de bollen te planten en is er met de gemeente afgestemd of locaties geschikt waren.

Verspreid door Putten zijn de bloembollen geplant. Het was volgens de SNMP een hele klus, maar gelukkig hielpen vele handen en handjes. Zo zal komend voorjaar een aantal rotondes in bloei staan. En zal het grasveld nabij de molen, de stalen bakken op de Voorthuizerstraat en het park in de Schoolstraat er vrolijker uitzien. Ook nabij zorgcentrum De Samaritaan en de Schauw is een groot aantal bollen geplant.

,,Ik kan niet wachten tot ze opkomen”, aldus een mevrouw die met haar rollator stond toe te kijken. De reacties van voorbijgangers waren positief. In deze tijden worden er veel meer ommetjes gemaakt. Het is veel drukker in parken en in de natuur. Want een groene omgeving helpt om te ontspannen.

Het was een actie die binnen 24 uur is opgezet en uitgerold, dus er was enige improvisatie nodig. De SNMP wil al haar vrijwilligers dan ook bedanken voor hun hulp. ,,Dankzij hen - en de Praxis - hebben we Putten weer een beetje meer kleur gegeven!’’

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie