Jonathan van Deelen filmt water- en weidevogels in Arkemheense polder - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Jonathan van Deelen filmt water- en weidevogels in Arkemheense polder

27 mrt, 07:00 VIDEO Natuur en milieu Jonathan van Deelen
Afbeelding

PUTTEN Waar het maatschappelijk leven voor een groot deel plat ligt, gaat de natuur ongestoord haar gang. Het broedseizoen voor de weidevogels in polder Arkemheen is met de vondst van het eerste Gelderse kievitsei in de polder op zaterdag 6 maart begonnen. De Puttense natuurliefhebber Jonathan van Deelen komt graag in de Arkemheense polder, bij Putten en Nijkerk. ,,Dan loop ik langs het water en zie ontzettend veel water- en weidevogels. Het is een uniek gebied, ook nationaal gezien.” In het voorjaar van 2020 filmde hij alle soorten vogels die hij tegenkwam. Voor De Puttenaer.nl bewerkte hij die beelden tot één video:

De polder Arkemheen is een beschermd weidevogelgebied waar het collectief Veluwe van Stichting Landschapsbeheer Gelderland samen met de agrarische natuurvereniging, boeren en vrijwilligers werken aan weidevogelbeheer. In het gebied worden maatregelen genomen, zoals plas-dras, kruidenrijk grasland en uitgesteld maaibeheer om betere omstandigheden voor de weidevogels te creëren.

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.