Twintig miljoen extra voor uitkoop kalverhouders - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Twintig miljoen extra voor uitkoop kalverhouders

6 jul, 06:54 Natuur en milieu Hans Sterkendries
Afbeelding

PUTTEN/REGIO Het Ministerie van Landbouw gaat twintig miljoen euro bijleggen voor de Gelderse uitkoopregeling voor kalverhouders. Eind vorig jaar werd duidelijk dat 114 Gelderse kalverhouders zich voor de stoppersregeling hadden ingeschreven, waarvan ruim honderd in de Gelderse Vallei of in de omgeving van de Veluwe. Met het extra geld kunnen twee keer zoveel bedrijven uitgekocht worden.

Dat bedrag bevestigt de provincie Gelderland. Volgens woordvoerder Rudi Buis van het ministerie van Landbouw worden hierover nu gesprekken gevoerd met de provincie, die voor dit doel eerder zelf ook al twintig miljoen had uitgetrokken. Het beschikbare bedrag wordt hiermee dus verdubbeld. Woordvoerder Eva Calicher van de provincie Gelderland: ,,Voor onze regeling hebben zich veel meer mensen gemeld dan dat er budget is. Voor de ondernemers die voor de provinciale regeling buiten de boot vallen, komt hierdoor nu meer geld. De keuze is aan de ondernemer of hij daar gebruik van wil maken.’’

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.